Der blev debatteret, lyttet og sunget, da SAP afholdt kvindeskole den sidste weekend i september.

af Marie Lassen

Kvindeskolen var en genoplivning af en række lignende arrangementer, SAP afholdt i 1990’erne.

Med opblomstringen af en ny international kvindebevægelse og det tydelige behov for at debattere, hvordan feminismen også bliver sat på dagsordenen i Danmark i dag, så SAP et behov for at genoplive traditionen. Vi så et behov for at etablere et forum, hvor kvinder kan mødes og diskutere politik generelt og feminisme i særdeleshed.

 

Udgangspunktet var internationalt, da det første oplæg blev holdt af Mafer fra Mexico. Mafer er medlem af PRT og af en organisation, der slås mod den omfattende vold mod kvinder i Mexico. Mafer fortalte om, hvordan vold mod og drab af kvinder understøttes af en stat i krise, men samtidig også om, hvordan det er lykkedes at opbygge en slagkraftig bevægelse på spørgsmålet.

 

Så fulgte en række oplæg, organiserede refleksioner og debatter.

 

Der blev diskuteret, hvordan vi fører en feminisme, der har en forståelse for undertrykkelsens former, når køn spiller sammen med klasse, etnicitet, seksualitet og meget mere, ud i praksis i Enhedslisten og SUF og i vores politiske arbejde på skoler, arbejdspladser osv.

 

Der var oplæg om den nye feministiske bevægelse og debat om, hvilke temaer og krav en bevægelse i Danmark kan bygges op omkring.

 

Afsluttende var der en debat om, hvordan vi håndterer, når demokratiet ikke fungerer optimalt i vores organisationer.

 

Fritiden gik med spil, gåtur og ikke mindst mængder af gamle kvindesange, der fik en velkommen renæssance.

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com