content-picture.php

’Det her forslag har en helt skæv social fordeling! De rigeste får de fleste skattelettelser, mens de typiske LO-lønmodtagere ikke får noget, der står mål med det, som de skal finansiere med!’ Så skarp lød kritikken af skattekommissionens udspil fra to fremtrædende faglige ledere, nemlig 3F-formanden Poul Erik Skov Christensen og LO-formanden Harald Børsting. Også FOA’s Dennis Kristensen, HK’s Kim Simonsen og FTF’s Bente Sorgenfrey har kritiseret udspillet. Det er positivt, at fagforeningstoppen tager bladet fra munden, når deres medlemmer står over for at skulle sidde tilbage med sorteper i en storstilet politisk omfordelingsplan.

af SAP's Forretningsudvalg

For det er netop det, der er tilfældet. Selv de borgerlige aviser bringer regneeksempler, der viser, at de med de største indtægter vil score kassen, mens folk med lavere indkomster får lidt, intet, eller endda taber på reformen.  Hvis man ikke betaler topskat, men har store renteudgifter, pendler, har mange børn og derfor bruger meget vand, strøm osv. – så ser det ganske sort ud.  Hvis man derimod har en tårnhøj indtægt og sidder i en gældfri ejerbolig, er man entydigt på vinderholdet!

Som for at drysse salt i såret indeholder reformen også et par særligtondskabsfulde småting, nemlig angrebet på fradragsretten på fagforeningskontingentet og nedsættelsen af SU-perioden til fire år. (Læs: ”Hvis dine forældre ikke har tegnedrengen i orden, kan det højst blive til en mellemuddannelse!”).

 S og SF har naturligvis sagt fra over for disse to provokationer.  Ja, man kunne næsten få den mistanke, at disse elementer er medtaget med særlig henblik på at kunne blive fjernet igen – som ”indrømmelser” i de kommende,
hårde forhandlinger…

Til gengæld har begge partier udtalt sig betænkeligt positivt om helheden i forslaget. Som Ole Sohn formulerede det til TV2News: – Skattekommissionen rammer inden for skiven. Det er ikke noget, der kolliderer med det fælles udspil fra SF og Socialdemokraterne.

Derfor er det ikke nok, at Børsting, Christensen og Kristensen brokker sig, når de bliver spurgt. Hvis omfordelingsplanen skal stoppes, skal der også handles. Fagforeningernes medlemmer skal mobiliseres, så der lægges et massivt pres på forhandlerne: Der skal indkaldes til møder allerede nu – og demonstrationer, hvis og når regeringens udspil er ligeså uspiseligt som kommissionens.

I den sammenhæng er det lige før, fagbevægelsen skal være taknemmelig for skattekommissionens vanvittige provokation mod de studerende! I skrivende mobiliseres der nemlig på fuld kraft i studenterbevægelsen, både på gymnasier og universiteter. Der er allerede gang i en underskriftsindsamling, der er 25000 i Facebook-gruppen

”Stop forringelser af SU!”, der er indkaldt til stribevis af aktivistmøder og flyers-uddelinger. Mange steder snakkes der om demonstrationer og besættelser. Og f.eks. i velfærds-mobiliseringerne i foråret 2007 så man, hvordan en dynamisk ungdomsbevægelse kan være med til at sætte gang i også de lidt tungere dele af fagbevægelsen.

Under alle omstændigheder er startskuddet affyret til endnu en runde i kampen mod Fogh-regeringens klassepolitik.  Så det er med at komme ud af hullerne.

Socialistisk Arbejderpartis forretningsudvalg, 6.februar 2009

Bliv medlem af SAP!
SAP er en revolutionær socialistisk organisation. Vi arbejder som en del af Enhedslisten og SUF på at opbygge og styrke disse organisationer. Målet er at skabe et aktivt handlende parti og ditto ungdomsorganisation, der bidrager med handlingsforslag og politiske perspektiver til de aktuelle sociale mobiliseringer og ved en egentlig
samfundsomvæltning. SAP er også den danske afdeling af 4. Internationale, en global organisation for revolutionære socialister.
Læs mere på www.sap-fi.dk
Vær med i arbejdet – bliv medlem af SAP – kontakt os på: sap@sap-fi.dk

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com