Enhedslistens Græsrodsnetværk vedtog denne udtalelse på sit møde søndag den 22. maj 2022.

af Enhedslistens Græsrodsnetværk

På Enhedslistens årsmøde blev det besluttet, at “Enhedslisten fastholder perspektivet om en dansk udmeldelse af EU”. Det skete, da ovenstående formulering blev vedtaget som en ændring til det forslag, der blev stillet af bl.a. Pelle Dragsted, Pernille Skipper og Nikolaj Villumsen.

 

Derfor fandt mange delegerede det provokerende, at pressen så entydigt udlagde det som en sejr for højrefløjen i Enhedslisten med ovennævnte personer i spidsen. Jyllands-Posten svingede sig endda op til, at de “vandt en historisk kamp om EU-sjælen i Enhedslisten.”

 

Folk, som deltog på årsmødet, ved, at det forholder sig stik modsat: Dels var Pelle Dragsted-fløjens hovedmål at slippe af med formuleringen om dansk udmeldelse af EU, som de i årevis har opfattet som en klods om benet. Men ikke bare det:

 

I en stemmevejledning fra Dragsted-fløjen, som blev omdelt på årsmødet, blev det anbefalet at stemme NEJ til denne ændring. Begrundelsen var, at den “radikalt ændrer analysen af perspektiverne ved udmeldelse”. Men aldrig så snart ændringen var blevet vedtaget, blev det udlagt som en sejr (!).

 

Denne misvisende udlægning bærer Pelle Dragsted og Pernille Skipper et stort ansvar for: For ganske kort efter afstemningen forbigik de helt på tv, at de var blevet nedstemt på dette centrale punkt.

 

Hvis det er deres forhåbning, at offentligheden og medlemmerne efterhånden vil glemme, at vi “fastholder perspektivet om en dansk udmeldelse af EU”, tror vi, at de kommer til at tage fejl.

 

Enhedslistens Græsrodsnetværk vil gøre alt for at holde fast i, at vores politik er det, som medlemmerne vedtager på vores årsmøder. Den skal ikke kunne gradbøjes med kreative fortolkninger fra profilerede enkeltpersoner.

 

Vedtaget på møde i Enhedslistens Græsrodsnetværk søndag den 22. maj 2022.

 

For mere info: Kontakt Lise Baastrup, 23 81 00 19.

 

Enhedslistens Græsrodsnetværk består af aktive Enhedslistemedlemmer.

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com