Peter Saxtrup holder workshop om resultater og perspektiver 6 år efter det Arabiske Forår. I slutningen af 2010 og starten af 2011 begyndte en udvikling i Mellemøsten og Nordafrika, som kun de færreste af de sædvanlige eksperter havde forudset. Det arabiske forår, der spredte sig fra Nordafrika over Egypten til den Arabiske Halvø og det centrale Mellemøsten, kom til at påvirke den politiske virkelighed og aktivitet over hele verden. Det blev begyndelsen på en meget langvarig proces, ender denne proces på Syriens slagmarker?

af PS-gruppen

Hvilke positive historier og forståelser kan vi fastholde i en udforskning af det progressive potentiale i de enorme folkelige mobiliseringer, og hvordan kan man forstå og beskrive den dobbelte kontrarevolution, som udgøres af såvel den religiøse fundamentalisme, som den herskende orden. I hvilken form er der plads til en tredje pol for oprør og fremtid i denne tredelte konflikt?

Det arabiske forår startede en bevægelse, der spredte sig fra Iran til Manhattan. Impulsen runger stadig igennem kampen til forsvaret for de kurdiske styrker. Den vinter, der går gennem de arabiske lande er den vinter, der er gået gennem verden. At forholde sig til og beskrive den proces er en opgave for dem, der leder efter mønstre til at beskrive de virkelige forhold, som en revolution kan stå overfor i dag.

Denne workshop og meget andet kan du opleve på Socialistisk Påskeseminar.

Mere information om pris, program og andet om Påskeseminaret på Facebook samt på Socialistisk Information.

Se hele programmet her.

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com