SAP's påskeseminar

Hvis du er politisk aktiv, eller aktiv andre steder, eller hvis bare dit hjerte er hos venstrefløjen, og du har brug for at være sammen med andre, der har det på samme måde, så er Socialistisk Påskeseminar, 17.-21. april, et vigtigt sted!

af SAPs Forretningsudvalg

Klimakampen er NU, og lige netop nu er den ved at få luft under vingerne. Det er emnet for Påskeseminarets afslutningsdebat, og det er dér, kampen fortsætter, når du er kommet hjem. Og som Greta Thunberg sagde i sin allerførste tale: ’Vi er ikke kommet for at spille efter reglerne. Fordi det er reglerne, der skal laves om.’

 

Årets internationale gæst, Marijke Colle, er medoplægsholder ved afslutningsdebatten, og hun er også oplægsholder på en workshop om fredagen om ’Den nye globale feministiske bevægelse’, der nu for tredje år i træk samler hundredtusinder i gader og på pladser overalt i verden, især i Latinamerika og Sydeuropa, og som er udtryk for et historisk skifte med hensyn til de kræfter, der fører an i kampen for alle menneskers frigørelse.

Marijke Colle betegner sig selv som ’økofeminist’ – en feminisme, der er blevet defineret ved dens forsøg på at sammenkoble kampene mod krig og militarisme, sexisme, racisme, klasseundertrykkelse og udbytning af naturen, herunder oprindelige folks kampe.

 

Og omkring disse to bevægelser, klimabevægelsen, båret frem af børn og unge, og den allerede enorme bevægelse af kvinder fra hele verden, er der workshops om bevægelser, der også fletter sig ind i hinanden, med relation til den faglige kamp om pensionen, det internationale solidaritetsarbejde, de reformramtes modstand, antiracistiske initiativer og kampen mod ghettopakker mm., som den er kommet til udtryk hos Almen Modstand. Og også de politiske diskussioner i og omkring Enhedslisten er repræsenteret, dels på en workshop om demokrati og politik i EL, og dels ved torsdagens aftendebat om globalisering og migration, hvor aktuelle muligheder og konfliktfelter bliver taget op.

 

Det er tunge sager, men også spændende, fordi de er så vigtige. Men det ville ikke være til at holde ud, hvis ikke der var andet – og det er der! Der er koncert med Uffe Lorenzen, ’solo og for fuld kraft’, som skrevet står, der er, som tidligere år, en revygruppe i sving, på vej mod nye højder af gal- og morskab, der er Game of Thrones Café, safari til den midtsjællandske højslette, bold- og brætspil, sang og bannermaling, og hvad vi ellers finder på.

 

Og så til allersidst – det lille stykke hverdagssocialisme, der består i, at vi i fællesskab har ansvaret for rengøring, underholdning, mad, og for hinanden. Og den mad, som man er fælles om at få på bordet, smager nu en gang bedst!

 

Se program mv. og tilmeld dig hér:
http://socinf.dk/socialistisk-paaskeseminar-2019/

 

SAP’s forretningsudvalg, den 16. marts 2019

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com