content-picture.php

Information er der nok af - socialistisk information er der til gengæld alt for lidt af! Nyheder, baggrundsviden, analyser og kommentarer, der ikke passer ind i de borgerligt dominerede, kommercielle mediers nyhedsstrøm. Information, der er samlet med henblik på at give dem, der vil forandre verden, de bedst mulige redskaber i kampen.

af SAP's Forretningsudvalg

Kan vi friste dig med nogle informationer om og kommentarer  til valget i USA…? – Nej tak, vil de fleste nok svare, jeg har hørt, læst og set det hele rigtigt mange gange. Jeg har fået alle historierne mindst to gange – til og med den om Obama-børnenes kommende hundehvalp! Jeg er ved at brække mig over det amerikanske valg, faktisk! Men hvad med den revolutionære venstrefløj i USA? Hvilke kommentarer har de til valget af Obama? – Øh, venstrefløj? Revolutionær?? Sådan nogen findes der vist ikke derovre…?

Jo, det gør der faktisk. Og hvis du følger med i ”Socialistisk Information”, har du også kunnet læse – på dansk endda – hvordan kammeraterne i ”Solidarity” vurderer valgets udfald. Nok så interessant som Palins tøjbudget og den nye hundehvalp. Og ikke nok med det. Du kan også læse om narkokrigen i Mexico og dens betydning for den mexicanske venstrefløj. Du kan læse om en debat om Enhedslistens politiske svar på finanskrisen. Om klimakatastrofe og klimakamp. Om ”det røde postbud” og det nye antikapitalistiske parti i Frankrig. Osv. osv.

Information er der nok af – den vælter ud af cyberspace og flyder bogstaveligt talt rundt på gulvene i togene. Socialistisk information er der til gengæld alt for lidt af!  Nyheder, baggrundsviden, analyser og kommentarer, der ikke passer ind i de borgerligt dominerede, kommercielle mediers nyhedsstrøm. Information, der er samlet med henblik på at give dem, der vil forandre verden, de bedst mulige redskaber i kampen.

Socialistisk Arbejderparti har, for at bidrage til dette, udgivet tidsskriftet ”Socialistisk Information” i en efterhånden meget lang årrække. I 2008 er ”Socialistisk Information” for alvor trådt ind i internettets tidsalder, idet månedsbladet er blevet erstattet af et netmagasin,  www.socialistiskinformation.dk , med et tilknyttet nyhedsbrev hver 14. dag, samt et kvartalstidsskrift.  

Netmagasinet giver først og fremmest mulighed for, at langt flere læsere kan få glæde af bladet. Desuden giver det mulighed for en lidt hurtigere nyhedsrytme end månedsbladets.

I de kommende måneder skal vi indsamle 15.000 kroner til ”Socialistisk Information”.  Disse penge skal finansiere flere ting: – Dels udgiver vi nu et netmagasin/nyhedsbrev, som er ganske gratis! Og netop fordi det er gratis, kan vi komme ud til langt flere læsere end tidligere.

Men helt gratis er det jo ikke at lave. Vi har brugt mange penge på hjemmesiden, og der skal også bruges lidt penge på løbende drift og småforbedringer. Det koster faktisk også lidt at udsende nyhedsbrevet hver 14. dag. Endelig er der – trods den aldeles ulønnede redaktion og administration – redaktionsudgifter til abonnementer på andre blade, telefon osv.

– Dels udgiver vi også et flot nyt kvartalstidsskrift. Vi opkræver 200 kr. for fire numre. Og det er faktisk lige præcis ikke nok til at dække de udgifter der er, alene til trykning og porto. Dertil kommer omkostninger ved opkrævninger, betalingsservice osv. Kort sagt: Hver gang, kvartalsmagasinet får en ny læser, skal der samles nogle kroner ind!

– Endelig vil vi også gerne bruge lidt penge på at reklamere for ”Socialistisk Information”. Der er helt sikkert mange potentielle læsere – ikke mindst af Netmagasinet – som endnu lever i håbløs uvidenhed om, at det
findes!

Faktisk er 15.000 kr. mindre, end hvad vi plejer at samle ind til Socialistisk Information – dengang det bare var et månedsblad! Derfor har vi et lille håb om, at vi måske kan komme over målet. Hvis vi fx kan samle en 3-4.000 kr. ekstra, har vi besluttet, at pengene skal gå til at modernisere netmagasinet: at tage det første skridt til at åbne en direkte kommunikation med Socialistisk Informations læsere på nettet. I første omgang helt konkret ved at knytte en ”kommentar-funktion” til ugekommentaren, så læserne får mulighed for at diskutere ugens synspunkt med både hinanden og SAP’s Forretningsudvalg.

Hvis du også synes, at der er brug for socialistisk information i almindelighed – og ”Socialistisk Information” i særdeleshed – håber vi, at du vil give et bidrag.

Det kan du gøre på giro 906-3366 eller ved en netbanks-overførsel til reg.nr. 9570, konto 9063366.

SAP’s forretningsudvalg, 14. november 2008

Bliv medlem af SAP!

SAP er en revolutionær socialistisk organisation. Vi arbejder som en del af Enhedslisten og SUF på at opbygge og styrke disse organisationer. Målet er at skabe et aktivt handlende parti og ditto ungdomsorganisation, der bidrager med handlingsforslag og politiske perspektiver til de aktuelle sociale mobiliseringer og ved en egentlig samfundsomvæltning. SAP er også den danske afdeling af 4. Internationale, en global
organisation for revolutionære socialister.

Læs mere på www.sap-fi.dk og www.socialistiskinformation.dk
Vær med i arbejdet – bliv medlem af SAP – kontakt os på: sap@sap-fi.dk

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com