Uge efter uge kommer nye meldinger om danske soldater, der er døde i Afghanistan. Endnu flere soldater fra andre af de invaderende lande bliver dræbt. Og langt flere afghanere -civile som bevæbnede - dør. Det er regeringer, parlamenter og officerer, som sender dem i døden. Skal man tro disse magthavere, så dør soldaterne og de civile for demokratiet

af SAP's Forretningsudvalg

At det er en meget speciel variant af demokrati, soldaterne i Afghanistan slås for, har vi vidst længe. Med livet som indsats kæmper de for kapitalens frihed til investering og handel, men på papiret også for demokratiske rettigheder og parlamentarisk demokrati.

De to sidste elementer ofres dog til enhver tid, hvis statsledere og generalstabe vurderer, at islamistiske, undertrykkende krigsherrer er det bedste redskab til at forsvare kapitalens frihed i Afghanistan.

Men selv hvis vi tager dem på ordet og accepterer, at de sender soldaterne af sted for at slås for demokratiske rettigheder og frie parlamentariske valg i Afghanistan – må vi efter den sidste uges begivenheder i Danmark med fornyet kraft stille spørgsmålet:

Er de de rette til at eksportere demokrati til andre lande, når man erfarer:

  • at top-officerskorpset og regeringen bag dem kaster alle kræfter ind for at forhindre udgivelsen af en bog, der løfter en lille flig af sløret for krigsindsatsen. Bl.a. skulle befolkningen ikke have vidst, at elitesoldaterne var i Afghanistan, langt tid før danskerne hørte om det.
  • at de snyder, bedrager og lyver for at underbygge deres forsøg på standse bogen.
  • at hver gang en løgn bliver afsløret, producerer de nye løgne. F.eks. insisterede Forsvarets it-chef og forsvarschefen på, at it-chefen havde produceret oversættelsen helt på eget initiativ, og at det var hans egen isolerede handling, men dagen efter blev det afsløret, at kommunikationschefen havde sendt it-chefens oversættelse til pressen.

For mange er det chokerende, men i virkeligheden falder sagen i forlængelse af en stribe andre eksempler:

  • I årtier bildte regering og militæret befolkningen ind, at der ikke var atomvåben på dansk jord, mens de gav USA lov til at placere atomvåben på Grønland og i u-både, som anløb danske havne.
  • I årtier bildte regering og PET befolkningen ind, at PET ikke registrerede danske borgere alene på grundlag af lovlig politisk aktivitet, mens regeringen internt gav PET grønt lys til at fortsætte at gøre netop det.
  • Daværende justitsminister Erik Ninn-Hansen og hans sammensvorne politikere og embedsmænd løj og bedrog for at få lov til at smide hundredevis af tamilske asylansøgere ud af landet.

Disse mennesker, som befolker de øverste lag i statsapparatet, inklusive dets mere bevæbnede dele, har intet til overs for demokratiske rettigheder og parlamentarisk demokrati. De magthavere i USA, Storbritannien m.fl., som de slås sammen med i Afghanistan, har nøjagtig samme indstilling, jf. deres løgne om masseødelæggelsesvåben og Al Qaeda-forbindelser op til Irak-krigen.

De magthavere, de slås for i Afghanistan, er mindst lige så udemokratiske. Hvorfor skulle vi tro, at de vil slås for demokrati?

Tværtimod har vi endnu engang fået demonstreret, at militæret er en del af den borgerlige statsmagt. Denne statsmagt er skabt for at forsvare kapitalens interesser.

Det er det overordnede hensyn, der styrer deres handlinger, hvad enten de sender soldater i krig eller bedrager befolkningen hjemme. Al snakken om demokrati og frihed er kagepynt, som de ikke engang selv tror på.

SAP’s forretningsudvalg, 3. oktober 2009


Bliv medlem af SAP!

SAP er en revolutionær socialistisk organisation.
Vi arbejder som en del af Enhedslisten og SUF på at opbygge og styrke disse organisationer. Målet er at skabe et aktivt handlende parti og ditto ungdomsorganisation, der bidrager med handlingsforslag og politiske
perspektiver til de aktuelle sociale mobiliseringer og ved en egentlig samfundsomvæltning.
SAP er også den danske afdeling af 4. Internationale, en global organisation for revolutionære socialister.
Læs mere på www.sap-fi.dk og www.socialistiskinformation.dk
Vær med i arbejdet – bliv medlem af SAP – kontakt os på: sap@sap-fi.dk

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com