Det pro-kurdiske parti er udsat for chikane og voldelige angreb i opløbet til det kommende valg. Partiet opfordrer til international aktion!

af HDP

Tyrkiet er med stadig hastigere skridt på vej imod en borgerkrig. Politisk vold, anført af den midlertidige AKP-regering, er taget voldsomt til efter valget 7. juni. Freds- og forhandlingsprocessen mellem PKK og den tyrkiske stat er gået i stå, og krigen er begyndt igen.

Inden for den seneste måned har der været alvorlige sammenstød i mange kurdiske byer som f.eks. Silopi, Semdimli, Yüksekova og Cizre, hvor civilbefolkningen er blevet angrebet af bevæbnede enheder. Snesevis af civile, guerillaer og medlemmer af de statslige sikkerhedsstyrker er døde i de efterfølgende sammenstød. Siden 24. juli har den midlertidige AKP-regering ikke angrebet IS, som den ellers påstår, hvorimod man har angrebet Qandil-bjergene på den kurdiske regionalregerings territorium, såvel som kurdiske demokratiske kræfter, demokratisk politisk aktivitet, civile, kvinder, og oppositionen i Tyrkiet som helhed.

Den tyrkiske stat og den midlertidige AKP-regering foretager alle former for undertrykkelse som f.eks. forbud mod ind- og udrejse fra kurdiske byer, der udsættes for militære operationer såsom afbrydelse af al kommunikation, herunder telefon- og internetforbindelser, stærke begrænsninger i bevægelsesfriheden for journalister og observatører for at forhindre sandheden om, hvad der foregår, i at nå frem til offentligheden, både nationalt og internationalt.

Der har været udgangsforbud i Cizre-provinsen siden sidste uge, hvor 21 civile blev dræbt. Cizre-provinsen har været under belejring i dagevis, med alvorlig mangel på mad og vand, samt problemer med adgang til basal lægehjælp, behandling af de sårede, og begravelse af dem der blev dræbt af statslige sikkerhedsstyrker. Medlemmer af parlamentet og repræsentanter for organisationer fra civilsamfundet har givet udtryk for dyb frygt for en massakre på civile i Cizre.

I denne yderst voldelige situation har HDP også været under angreb fra AKP-talsmænd og massemedier, der også er talerør for AKP. Næsten hver dag er vores partifunktionærer og især vores lokalformænd skydeskive for disse ´nationalistiske og patriotiske´ mennesker. Mange meldinger og erklæringer fra AKP-funktionærer har været varsler om en krig imod HDP. I forbindelse med denne voldelige undertrykkelse fra AKPs side er mange af vores bygninger i adskillige byer blevet angrebet af folk med tilknytning til racistiske og fascistiske grupper. Den 8. september angreb de vores hovedkvarter i Ankara og satte ild til bygningen. Det var især vores arkiver og interne partipapirer, der blev gået løs på. Der var ikke nogen der kom noget til under angrebet, men vores hovedkvarter er nu blevet svært beskadiget og kan ikke benyttes.

Indtil nu er mere end 128 partibygninger over hele landet blevet angrebet. Det skal også med, at politiet og de statslige sikkerhedsstyrker ikke har gjort noget for at forhindre angrebene. Vi vil endnu en gang understrege, at HDP ikke er en del af denne voldelige, krigsorienterede måde at føre politik på. HDP har ikke deltaget i nogen beslutningsproces om krigen. Vi prøver tværtimod at lægge pres på både PKK og den tyrkiske stat for at afslutte den væbnede konflikt. Det må slås fast, at det er AKP, der insisterer på krigspolitikken, og som bruger anti-demokratiske metoder over hele landet.

På trods af disse ildevarslende omstændigheder, så opfordrer vi alle internationale fællesskaber, organisationer der repræsenterer civilsamfundet, og de internationale medier til solidaritet og støtte for at tilvejebringe en øjeblikkelig våbenhvile og at påbegynde fredsforhandlinger. Vi opfordrer også så indtrængende som muligt til handling imod den tiltagende statslige vold, overgrebene på menneskerettigheder og de anti-demokratiske metoder i kurdiske byer, og også i byer i landets vestlige regioner. Vi har nu mere end nogensinde brug for støtte fra den internationale offentlighed for at gøre en varig fred i Mellemøsten, Tyrkiet og Kurdistan til virkelighed. I denne sammenhæng inviterer vi alle vore venner, politiske partier, foreninger, netværk, organisationer fra civilsamfundet og alle fredselskende kræfter til at stå sammen i solidaritet med os. Vi opfordrer alle internationale kræfter og institutioner til at tage konkrete skridt imod den tyrkiske stats voldelige, anti-demokratiske handlinger imod dets eget folk og borgere.

11. september 2015, International Kommission i HDP (Folkets Demokratiske Parti)

Protester kan sendes til den tyrkiske ambassade i København: embassy.copenhagen@mfa.gov.tr

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com