Enhedslisten Nordvest vedtog på et medlemsmøde den 19. april at bakke op om stiftelsen af "Fredsinitiativet" og støtte den nationale aktionsdag imod krig og oprustning, som Fredsinitiativet har indkaldt til den 21. maj.

af Enhedslisten Nordvest

Udtalelsen fra Enhedslisten Nordvest lyder:

 

Krig og oprustning er endnu engang på dagsordenen i Danmark og Europa. Rusland har invaderet Ukraine, slået tusinder af civile ihjel, sendt millioner på flugt og drastisk eskaleret den 8-årige borgerkrig i landet. På den anden side af konflikten opruster og ekspanderer NATO og EU, mens enkelte lande foreslår en “flyveforbudszone” der vil sende NATO-tropper i kamp mod russiske soldater og kan udløse 3. Verdenskrig.

 

Samtidig udnytter den danske regering kynisk krigen i Ukraine, til at fremme den politik de hele tiden har ønsket, men ikke tidligere har troet mulig. EU-forsvarsforbeholdet skal afskaffes, USA skal have baser i Danmark og man har fundet 18 milliarder mere om året til militær oprustning, til trods for at man ikke har ville finde penge til hospitaler, pædagoger, fattige eller uddannelsessektoren. Samtidig har den diskriminerende flygtningepolitik i Danmark fået en ny dimension, hvor ukrainske flygtninge bliver givet særrettigheder som andre flygtninge må se langt efter.

 

Dette kræver et resolut modsvar. Vi kræver et stop for Ruslands invasion af Ukraine og for den gensidige krigsoptrapning! Vi forsvarer EU-Forsvarsforbeholdet og afviser udenlandske militærbaser i Danmark! Vi kræver at oprustningen stopper og erstattes af investeringer i velfærd og international solidaritet!

 

Derfor bakker Enhedslisten Nordvest op om de mange organisationer der er gået sammen om stiftelsen af “Fredsinitiativet” og vi erklærer vores støtte til den nationale aktionsdag imod krig og oprustning som Fredsinitiativet har indkaldt til den 21. maj!

 

Vedtaget af Enhedslisten Nordvest, 19. april

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com