Foredrag på Socialistisk Påskeseminar ved Einar Baldursson om arbejdet, truslerne og frisættelsen. Udgangspunktet for foredraget er tanker om arbejdet og arbejdets udvikling, og hvilke konsekvenser dette kan få for klassestyrkeforhold, demokrati osv.

af Socialistisk Information

Eksempler på ting, der er på vej til fundamentalt at ændre arbejdet og klassestyrkeforholdet, er automatisering af store dele af det manuelle arbejde, samt Machine-learning, der også eroderer meget vidensarbejde.

·         På hvilken måde ændrer det massernes indtjeningsmuligheder, arbejderklassens objektive politiske magt, og på hvilken måde forvrider det merværdibegrebet?

·         Hvilke begreber og forståelser har vi fra den marxistiske tradition til at forstå og beskrive denne udvikling, og hvad betyder det for vores analyser og strategier?

·         På hvilken måde kan denne udvikling forklare demokratiets krise? Og hvad kan der forventes, hvis udviklingen fortsættes ud af det aktuelle spor?

·         Hvordan passer disse analyser ind i billedet af nogle af de andre truende udviklinger, der er på verdensplan? Her har Einar ekspertise der sætter stress-epidemien, sundhedspolitikken og risikoen for pandemier, samt videnskabens krise, ind i én samlet ramme.

·         På hvilken måde sætter alle disse forhold planøkonomiske svar på dagsordenen, og hvilke opgaver stiller det os?

 

Nu kan man jo ikke behandle alle emner og trusler på to timer, så vi har valgt, at denne workshop ikke vil fokuserer på klima- befolknings- og migrations-kriserne, eftersom det er emner der fortjener egne studier (og til dels er dækket andre steder i programmet.)

 

Torsdag d. 29. marts kl. 9:30 – 11:30: A dream of spring. 

Foredrag ved Einar Baldursson om arbejdet, truslerne og frisættelsen.

 

Som en forberedelse til denne workshop kan man læse denne SI artikel, fra sidste gang Einar var på SAPs påskeseminar med et foredrag.

 

Denne workshop og meget andet kan du opleve på Socialistisk Påskeseminar.

I år holdes seminaret på Flakkebjerg efterskole, Slagelsevej 13, 4200 Slagelse.

Omtale af andre arrangementer her

Se hele programmet her. Du kan også følge os på Facebook.

 

Direkte tilmelding her: tinyurl.com/yb6eb4l4

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com