Støtten til De Grønnes præsidentkandidat Jill Stein og vicepræsidentkandidat Butch Ware er den højeste, siden Ralph Nader stillede op som præsidentkandidat for partiet i 2000.

af Barry Sheppard, Malik Miah

Læsetid: 5 minutter

 

Foto: De Grønnes præsidentkandidat, Jill Stein.

 

Omfanget af støtten til Stein og Ware kommer til udtryk i det faktum, at Demokraterne forsøger at fjerne De Grønne fra valget i flere svingstater. Stein og Ware er på stemmesedlen i mere end 40 stater over hele landet. Demokraterne har sponsoreret angreb på Stein fra “progressive” medlemmer af Kongressen såsom Alexandra Ocasio Cortez (AOC), der er rykket til højre, siden hun blev valgt til at blive en del af partiets etablissement.

 

Palæstina

Stein-Ware vinder støtte hovedsageligt på grund af deres modstand mod Israels folkemordskrig mod palæstinenserne – og nu Libanon – og deres opfordring til, at den amerikanske regering stopper med at sende våben til den zionistiske stat. I mellemtiden fortsætter både Donald Trump og Kamala Harris deres støtte til Israels krig.

 

Stein og Ware har vundet støtte fra mange arabiske amerikanere, muslimer og pro-palæstinensiske unge. Stein blev anholdt i april ved et pro-Palæstina-arrangement på Columbia University i New York.

 

Council on American-Islamic Relations (CAIR) offentliggjorde i sidste måned en undersøgelse, der viser, at Stein fører over Harris blandt muslimske vælgere i svingstaterne Arizona, Michigan og Wisconsin. Muslim Public Affairs Council bakkede også for nylig op om Stein. Undersøgelsen viste, at 40 procent af Michigans muslimsk-amerikanske vælgere har tænkt sig at støtte Stein, mens 18 procent støtter Trump, 12 procent støtter Harris og 4 procent støtter den uafhængige kandidat Cornel West.

 

Stein har besøgt byen Dearborn i Michigan mange gange under sin kampagne. Dearborn har en stor arabisk-amerikansk befolkning, og borgmester Abdullah Hammond er central i oppositionens kampagnen mod Israels krig. Dearborn ligger i det distrikt, der valgte palæstinensiske og muslimsk-amerikanske Rashida Tlaib til kongressen. Distriktet optager også en befolkning af sydasiatiske muslimer i en stort set sort del af Detroit.

 

Nedlæg krigsmaskinen for at finansiere sociale programmer

Stein er uddannet læge fra Harvard i Massachusetts og jødisk anti-zionist. Ware er professor i historie ved University of California-Santa Barabara og afroamerikansk muslim. Stein og Ware talte for nylig med webmediet DemocracyNow! om deres kampagne og de emner, de ser som de mest afgørende i valget.

 

I interviewet sagde Stein blandt andet: “Omkring 8 millioner amerikanere har ikke råd til deres medicin. 18 millioner blev sidste år presset ud i fattigdom af sundhedsudgifter. Halvdelen af ​​alle amerikanere kæmper for at bevare tag over hovedet og bliver økonomisk stressede af problemer med at betale deres husleje. Og vi bruger halvdelen af ​​vores Kongres-dollars på den endeløse krigsmaskine – som denne folkemordskrig mod Gaza er et eksempel på – og som det amerikanske folk er voldsomt imod.”

 

Hun sagde også, at USA er “et hensynsløst og farligt imperium”, og hun opfordrer til at stoppe finansieringen af ​​våben til Ukraine og Israel. “Vi er i øjeblikket involveret i to varme krige, som på kanten til at involvere atomvåben og en anden kold krig på kanten til at blive varm.”

 

Med hensyn til at stemme på en tredje kandidat sagde Stein: “Det amerikanske folk efterlyser andre muligheder. Hvem er det, der siger, at det ikke skal være muligt, og at de to zombie-politiske partier, der har tjent den amerikanske offentlighed så elendigt, er de eneste muligheder?

 

Stein anklagede Demokraterne for at “trække i alle nødbremser, inklusive svigagtige efterligninger af De Grønne, hyre infiltratorer og spioner, som de offentligt har annonceret for, og hyre en hær af advokater” til at smide deres kandidater fra stemmesedlen. Stein lægger denne taktik til grund for, at demokraterne er “bange for rent faktisk at møde os med vælgerne og have en reel debat om den krise, som det amerikanske folk står overfor”.

 

Stein sagde, at Israels udvidelse krigen til Vestbredden og nu Libanon “er ekstremt farlig”, men hvis USA ville afslutte krigen, kunne man “simpelthen foretage et telefonopkald og forklare Israel, at dette folkemordsangreb er forbi”, som f.eks. Ronald Reagan gjorde som præsident, da Israel forsøgte at udvide sine ulovlige bosættelser i 1980’erne.

 

Indvandring

Med hensyn til indvandring sagde Stein, at Harris og demokraterne er rykket til højre og “dybest set fører Donald Trumps politik”. “Efter vores opfattelse er det vigtigste, vi kan gøre i første omgang, er at stoppe årsagerne til indvandringen,” som hun kogte ned til “økonomisk neokolonialisme og dominans, klimakrisen og krigen mod narkotika”.

 

“På dag ét af vores administration ville vi legalisere marihuana og underminere narkokartellernes magt til at forårsage vold og skabe kaos i så mange nationer, især syd for grænsen.”

 

Stein sagde også, at De Grønne ikke ville fortsætte praksis med at vælte “demokratisk valgte administrationer som for eksempel Aristide i Haiti, som vi væltede to gange”.

 

Hun bemærkede også, at der “faktisk ikke er taget reelle, konkrete skridt mod klimakrisen, hvilket har fået millioner landmænd til at flygte på grund af udbredt tørke og anden klimaustabilitet.

 

“Der er så meget, vi kan gøre, ikke kun for at mindske vores egen produktion af fossile brændstoffer, som er vokset under demokratiske administrationer, langt mere end under republikanske administrationer.”

 

“[I]i stedet for at bruge milliarder af dollars på en [grænse]mur … kan vi investere i hurtig screening og baggrundstjek og straks levere arbejdspapirer til folk ved grænsen … Med migranter i stand til at arbejde og bidrage med billioner til økonomien, “Vores samfund ville konkurrere om migranter [i stedet for at lukke dem ude.” De forsørger ikke bare sig selv, de bidrager faktisk til økonomisk udvikling og til skattegrundlaget for ethvert samfund.”

 

Erstatninger

Ware fortalte DN!, at det var en nem beslutning at acceptere Steins forslag om at blive hendes vicepræsident-kandidat. Ware sagde, at han talte med Stein om erstatning for slaveriets påvirkninger, “efter at havde postet en video af Kamala Harris, hvor hun ævlede og bævlede frem og tilbage i to hele minutter og derefter helt præcist udtalte: ‘Jeg vil aldrig gøre noget, der kun hjælper sorte mennesker.”

 

Da Ware spurgte Stein om erstatning, fortalte hun ham, at beløbet var blevet “beregnet mange gange” og ligger “mellem 10 og 13 billioner dollars” – og at hun er “for kontante betalinger”.

 

I spørgsmålet om Palæstina sagde Ware, at han havde set Steins arrestation ved demonstrationen på Columbia University. “Jeg spurgte hende om hendes overordnede udenrigspolitik, hvortil hun svarede, at De Grønnes tilgang er at afvikle det amerikanske imperium.”

 

“At trække de 700 militærbaser tilbage ud af de 800, som vi har rundt om i verden, som faktisk ikke tjener noget formål bortset fra at stille sig i modsætning til lokalbefolkningen … det giver mulighed for at geninvestere de 1,3 billioner dollars (hvis man medregner alle de følgeomkostninger, der bliver brugt på den endeløse krigsmaskine) … [til] sociale boliger, i sundhedsvæsenet, til at reparere vejene og gøre alle de ting, som den amerikanske regering kunne gøre …

 

Ware anklagede også Harris og Biden for deres tavshed og undladelse af at gribe ind før henrettelsen af ​​Imam Marcellus “Khaliifah” Williams dagen før, og sagde “Vi har et stort tomrum af moralsk ledelse i dette land.” Williams blev henrettet den 24. september ved dødelig indsprøjtning i staten Missouri. Offerets familie havde bedt om, at Williams blev skånet for døden. Højesteret afviste at standse henrettelsen.

 

Ware skrev på X: “Dette valg handler om Gaza – men det handler om så meget mere end Gaza. Muslimer har vist, at vi kan bygge store moskeer i forstæderne. Hvad har det givet os? De dræber os stadig ustraffet. Det er tid til at konsolidere magten i koalition med alle andre antiimperialister og antifascister.”

 

Stein og Ware er opstillingsberettigede i tilstrækkeligt mange stater til at vinde de 270 valgmænd, der kræves for at blive præsident. Alligevel er de udelukket fra debatter eller interviews af de gængse medier.

 

Men som CAIR-undersøgelsen viser, får de bred opbakning blandt arabere, palæstinensere og muslimer.

 

2. oktober 2024

 

SI-note: På landsplan står De Grønne i meningsmålingerne til omkring 1 procent. En del af den yderste venstrefløj i USA anbefaler at stemme på Stein/Ware.

 

Oversat fra Green Left af Åge Skovrind

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com