På trods af finanskriser, krige, massive miljøproblemer, social ulighed, kønsdiskrimination, racisme og meget mere, kan det være mere end almindeligt svært at komme igennem med synspunktet om, at kapitalismen er ude af stand til at løse problemerne, og at der er behov for at tænke i alternativer.

af SAP's forretningsudvalg

Kapitalismen er ophøjet til en naturlov på linje med tyngdekraften.
Udpegede bureaukrater sættes til at gennemføre voldsomme sociale nedskæringer i flere sydeuropæiske lande, mens valgte politikere i de øvrige EU-lande, på tværs af såkaldt politiske skel, er enige om, at den borgerlige nedskæringspolitik, der rammer almindelige mennesker og lader banker og storkapitalister gå fri, er den eneste vej ud af krisen – og det i en grad, så det nu skal indskrives i landenes grundlove.

Internationale konflikter løses ved hjælp af våbenmagt og økonomisk afpresning af befolkningerne og ikke de ansvarlige ledere, forskelle på mænd og kvinder og den følgende ulighed forklares med biologiske og dermed uforanderlige årsager og den miljø- og klimakrise, der efterhånden er erkendt af de fleste, kan tilsyneladende kun løses ved hjælp af kapitalistiske redskaber såsom kvoter, afgifter og andre tiltag, der rammer de fattigste, mens de rige kan fortsætte med at forbruge og forurene mod betaling.

Kort sagt: behovet for at være sammen med andre, der ikke abonnerer på det herskende samfundssyn (der som bekendt er de herskendes samfundssyn) er større end nogensinde. Og heldigvis har vi SAP’s påskeseminar!

Her er der mulighed for i 4 dage at diskutere økologi og klassekamp; feministisk selvorganisering; psykisk arbejdsmiljø; kriser og pakker i EU; PET og fløjene; organisering af arbejdsløse; musik og nationalisme; international ungdomsradikalisering; staten og de revolutionære; adfærdsregulerende afgifter; Enhedslistens rolle – nu og i fremtiden; og meget mere.

Og det er blot det officielle program. Derudover er der rigelig tid til socialt samvær, der kan bruges til diskussioner, rund- og fodbold, spil, gåture i skoven, småsnak eller hvad man ellers måtte have lyst til.

Og der er også tænkt på børnene. Der er muligheder for både inden- og udendørs aktiviteter med en gruppe søde og engagerede børnepassere, og for de store børn vil der i år være mulighed for at prøve kræfter med at lave en "påskeseminar-avis". Her det måske på sin plads med en advarsel: erfaringen viser, at når børnene først en gang har været med på påskeseminar vil de kræve at komme med igen – år efter år!

Tag med på påskeseminar og få inspiration og fornyet energi til hverdagens kampe.
Se programmet og tilmeld dig påskeseminaret her

SAP’s forretningsudvalg, 9. marts 2012

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com