Den økologiske og økonomiske krise gør kampen for socialisme endnu mere påtrængende. Vi bliver stillet over for nye spørgsmål: Hvordan skal vi kombinere den økologiske kamp med den sociale frigørelse? Hvordan skal vi bekæmpe den nye højrefløj i Europa, som spiller på folks frygt og fordomme? Det Internationale Institut for Research og Uddannelse (IIRE) spiller en afgørende rolle i forsøget på at svare på disse spørgsmål.

af SAPs Forretningsudvalg

IIRE blev grundlagt af Ernest Mandel i 1982 i Amsterdam og har til formål at uddanne socialistiske aktivister og udvikle Fjerde Internationales analyser. Det er et enestående initiativ at udbrede og udvikle den åbne og kritiske marxisme, som Mandel stod for gennem hele sit liv.

Kernen i IIREs arbejde er at organisere kurser for aktivister fra hele verden, som diskuterer strategi og andre udfordringer for venstreorienterede bevægelser. Skolens seminarer og studiegrupper beskæftiger sig med alle emner, som vedrører frigørelse for verdens undertrykte og kampen for at forandre verden fra neden. Mange hundreder fra hele verden har deltaget i sådanne møder.

Kurserne spænder fra seminarer på et par dage om emner som for eksempel fagligt arbejde i bilindustrien eller kvindebevægelser, til kurser på tre uger, som diskuterer en lang række politiske og teoretiske problemer.

De seneste år har IIREs aktiviteter i stigende grad handlet om miljøkrisen og formulering af en øko-socialistisk strategi.

Deltagerne beskriver IIREs kurser som særdeles nyttige for at forstå en verden i forandring. Især bliver de kaldt ”meget frugtbare og vigtige lejligheder” til at ”få et internationalistisk perspektiv og som en værdifuld mulighed for at lære af ”folkelige kampe fra hele verden”. Med inspiration fra IIRE i Amsterdam er der nu oprettet søsterorganisationer i Filippinerne og Pakistan. IIRE udgiver også en række bøger hvert år, fra genoptryk af klassiske tekster til nye studier om økonomi, feministisk teori og andet. Hjemmesiden http://iire.org er blevet et nyttigt arkiv med lydfiler fra tidligere kurser.

Alt dette er kun muligt takket være donationer fra folk, som støtter IIRE. I de sidste år har IIRE udvidet sit arbejde. Globale begivenheder som den økonomiske krise, fremkomsten af protestbevægelser mod krisepolitikken, den økologiske krise og de arabiske revolutioner kræver, at vi mødes og udvikler en internationalistisk analyse. I de seneste år er der kommet flere deltagere far den sydlige halvkugle til IIREs arrangementer. De udgør nu flertallet af deltagerne.

IIRE arbejder på ar finde nye veje til at udbygge sit program, øge antallet af udgivelser og støtte deltagelsen fra den sydlige halvkugle. For at muliggøre dette har Fjerde Internationale igangsat en støttekampagne. Hvis bare 100 personer lover at give 25 euro om måneden ville det stabilisere IIREs økonomiske grundlag og gøre det muligt at udvide aktiviteterne.

IIRE har brug for støtte. Alle, som tegner sig for et bidrag på 25 euro om måneden vil få et gratis abonnement på IIREs udgivelser, plus en af de seneste bøger: China’s Rise: Strength and Fragility af Au Loong Yu eller Cinzia Arruzas bog Dangerous Liaisons: The Marriages and Divorces of Marxism and Feminism.

Indbetalinger skal ske til adressen:

SOWS (Stichting voor Onderzoek naar en Vorming in het Wetenschappelijk Socialisme) Amsterdam
Address: Postbus 1962
1000 BZ Amsterdam

Kontonummer: 1039161
IBAN : NL55INGB0001039161
BIC: INGBNL2A

Bank:
ING
Postbus 1800
1102 BW Amsterdam
The Netherlands

Skolen er anerkendt som en nonprofit-fond, og bidrag kan fradrages i skatten. Kontakt skolen for detaljer om dette.
 

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com