content-picture.php

Det er ikke kun kinesiske statskapitalister i færd med at overtage den globale økonomiske dagsorden, der rykker i Asien i disse år. Det gør også urban poors, der forsvarer deres boligkvarterer, bondeorganisationer, der opdyrker kollektive økologiske landbrug og kæmper mod lokale jordherrer såvel som multinationale agrovirksomheder som Monsanto, kvindebevægelser, der organiserer hus- og fabriksarbejdere i Indonesien og Pakistans provinser.

af SI-redaktionen

I Manila, Filippinerne, har Asiens sociale bevægelser og venstrefløjspartier fået et vigtigt samlingspunkt i International Institute of Research and Education. En politisk skole, der med beskedne fysiske faciliteter og stærkt begrænsede økonomiske ressourcer i år afholder Asian Global Justice School for femte gang.

Da skolingsforløbet havde sin debut, var det med deltagere fra bl.a. Filippinerne, Japan, Pakistan, Holland, Frankrig og Danmark. Siden er det lykkedes de filippinske kammerater, som organiserer den årlige skoling i Manila, at udvide med deltagere fra bl.a. Hong Kong, Vietnam og Indonesien. I år har også Indien – der den sidste tid har haft massive strejker og mobiliseringer – meldt deres deltagelse, men de mangler penge til transporten.

Asian Global Justice School bringer hvert år kammerater sammen på tværs af nationale grænser og partiskel, giver mulighed for fælles politisk skoling i Syd- og Sydøstasien. Samtidig er skolen en platform for koordinering af politisk handling og udveksling af erfaringer fra daglige kampe i regionen. Mange af vores kammerater i Asien lever for få kroner om dagen, og venstrefløjspartierne har sjældent råd til at sende folk til udlandet. Asian Global Justice School er derfor praktisk afhængig af funding udefra og af solidaritetsbidrag fra kammerater – for eksempel dig.

Du kan give et bidrag via Socialistisk Informations konto. Vi videresender alle bidrag til skolen i Manila. Om du kan give 50, 100 eller 1000 kroner – alt tæller og hver en krone bringer en asiatisk kammerat nærmere deltagelse i årets Asian Global Justice School.

Bidrag indsættes på giro 906-3366 eller overføres via netbank til reg.nr. 9570, konto 9063366. Skriv "Manila".

Læs mere om skolen i Manila: http://www.iiremanila.org/

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com