content-picture.php

Kommunalvalg er en underlig ting. Egentlig har valget enorm betydning for mange danskeres hverdag, alligevel dækkes det kun dårligt af den landsdækkende presse. Derfor taler valganalytikere også tit om, at kommunalvalget afspejler stemningen til Folketingsvalget. På trods af al den snak betyder det alligevel en masse hvor man sætter sit kryds på tirsdag.

af SAP’s forretningsudvalg
For det første har krydset direkte betydning for de mange mennesker, der arbejder i og for kommunerne rundt om i landet. Skal de være offentligt drevet eller skal de sendes i udbud? Massevis af arbejdspladser er i de seneste år blevet ødelagt af kommunalreform og udlicitering, dårligere kontakt mellem medarbejdere og ledelse, flere smarte rådgivere og en dårligere service til borgerne har været den ret entydige erfaring med udlicitering. Senest har vi oplevet hvordan skraldemændene i HCS er blevet gjort til ofre i en konflikt om ordentlige forhold.

 

Enhedslisten er det eneste parti, der konsekvent har insisteret på, at kommunen og det offentlige må tage sig af opgaven fordi borgerne dermed kan få politisk indflydelse – og kommunen politisk ansvar. F.eks. i Gladsaxe, hvor Enhedslisten havde stillet forslag om at undersøge mulighederne for hurtigst at bringe renovationsopgaven tilbage i kommunalt regi. Desværre stillede samtlige andre partier et ændringsforslag, der slettede ”kommunalt regi” og ændrede det til ”andre stabile løsninger”

 

Enhedslisten er her det mest konsekvente parti. Vi bekæmper privatiseringer på landsplan og kommunalt. Derfor er Enhedslisten også et parti, der er villige til at bryde regeringens stramme økonomiske rammer. Det er f.eks. sket i Roskilde, hvor Enhedslisten konsekvent har insisteret på, at regeringen må tage ansvaret for nedskæringerne, når det er dem, der har besluttet dem. I deres valgavis siger deres spidskandidat Christian Holtet: ” Roskilde skal sige fra over for regeringens nedskæringspolitik, og ikke finde sig i aftaler og instrukser, der begrænser det økonomiske og politiske råderum. Vi vil ikke acceptere, at skoler, børnehaver, ældrepleje og sundhed bliver stadig ringere, mens de rige bliver endnu rigere.”

 

I modsætning til samtlige andre partier er Enhedslisten i stand til at modsætte sig regeringens diktater og gøre sig upopulære blandt de andre politikere, men det kræver et bagland! Som vi har set i København er Enhedslisten som de eneste villige til at reagere på protester og krav fra berørte borgere. Når budgettet forelægges lokalpolitikere en sen nattetime kan det være svært at se, hvad der præcist ligger bag tallene. Vi har brug for stærke bevægelser, der kan råbe op og som vores lokalpolitikere kan

diskutere og kæmpe sammen med. Når det sker, er vi til gengæld i stand til at holde de andre arbejderpartier op på bevægelsernes krav. Således har Enhedslisten i København stillet SF og S overfor et løfte om ikke at skære på daginstitutionerne, hvis venstrefløjen bevarer magten på Københavns Rådhus. Den bedste garant for at det løfte bliver gentaget i kommunalbestyrelserne er Enhedslisten – og det gælder ikke kun i København.

 

Enhedslisten er desuden det eneste parti, der arbejder for – og går ind for – gratis offentlig transport. Et utroligt vigtigt spørgsmål, der vil spare mange penge for de mennesker, der ikke selv har bil og samtidig gøre en reel forskel på miljøkontoen. Derudover har Enhedslisten konsekvent krævet miljørenovering af offentlige byggerier og dermed skabelse af jobs i det offentlige. Der er behov for en lokal forankring af klimaindsatsen og den bedste alliancepartner i byrådet fås ved en stemme på liste Ø.

 

Enhedslisten har en vigtig rolle at spille i den næste kommunalvalgsperiode. Med en stærk bevægelse i ryggen kan Enhedslisten sætte sig op imod regeringens stramme økonomiske rammer og kræve, at regeringen tager ansvar for sine egne nedskæringer og forvalter dem selv ved at bringe kommunerne under administration. Enhver social bevægelse i dag har brug for en alliancepartner i deres kamp. Eller for endnu engang at citere Christian Holtet fra Roskilde:

 

Hvis valget står mellem at administrere nedskæringer eller at støtte dem, der slås for bedre velfærd og arbejdsforhold, så vælger vi altid det sidste. Aktive bevægelser, faglige organisationer og borgergrupper har brug for en stemme i byrådet. De kan regne med Enhedslistens.”

 

SAP’s forretningsudvalg, 13. november 2009

 

Bliv medlem af SAP!

 

SAP er en revolutionær socialistisk organisation. Vi arbejder som en del af Enhedslisten og SUF på at opbygge og styrke disse organisationer. Målet er at skabe et aktivt handlende parti og ditto ungdomsorganisation, der bidrager med handlingsforslag og politiske perspektiver til de aktuelle sociale mobiliseringer og ved en egentlig samfundsomvæltning.

SAP er også den danske afdeling af 4. Internationale, en global organisation for revolutionære socialister. Læs mere på www.sap-fi.dk og www.socialistiskinformation.dk
Vær med i arbejdet – bliv medlem af SAP – kontakt os på: sap@sap-fi.dk

 


 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com