Vi må opbygge det stærkest mulige pres på den israelske stat for at stoppe forbrydelserne mod den palæstinensiske befolkning. Alle initiativer er velkomne, men især BDS-kampagnen for boykot, desinvestering og sanktioner er vigtig.

af SAPs Forretningsudvalg

Den 15. maj 2018 var 70-året for staten Israels oprettelse. Mens årsdagen blev fejret i Jerusalem, blev demonstranter skudt i Gaza. For palæstinenserne er denne dag kendt som NAKBA – Katastrofen. Oprettelsen af staten Israel blev baseret på en reel etnisk udrensning med fordrivelse af 750.000 mennesker. I dag fortsætter Israels forbrydelser med den palæstinensiske befolkning. Israel er en stat, der systematisk bryder internationale konventioner, menneskerettigheder, undertrykker palæstinenserne og de politiske rettigheder for kritiske røster indskrænkes.

 

En del af solidaritetsarbejdet består i at nedbryde billedet af Israel som et ”almindeligt” land. Et land, der har højteknologisk produktion, rigt kulturliv – et liberalt demokratisk land. Uden investeringer fra og handel med USA og europæiske lande ville den økonomiske udvikling ikke være mulig. BDS-kampagnen kan reelt tvinge Israel til ændringer, hvis den virkelig får succes og tvinger regeringer og store virksomheder til at isolere Israel. Kampagnen for boykot af Sydafrika i 1980’erne viser mulighederne for politisk gennemslagskraft.
Vi kan herfra kun opfordre til, at man spreder budskabet om BDS-kampagnen, man kan læse mere på følgende link:  https://bdsmovement.net/get-involved/what-to-boycott

 

SAP’s forretningsudvalg, den 21.maj 2018

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com