Handelskrig mellem Kina og USA, aktiespekulation og boligbobler. Negative renter og Brexit. Den internationale økonomi er præget af kaos. Under kaosset er der tegn på en strukturel svaghed i den internationale økonomi, som truer den økonomiske vækst.

af Socialistisk Information

Torsdag d. 9. april kl. 9:30 – 12:00
Workshop ved Anders Hadberg

 

Selvom det er mere end 10 år siden, at den store økonomiske krise ramte sidst, er der ikke sket grundlæggende forandringer i kapitalismen. Selvom væksten i USA og Europa i de senere år er tiltaget og beskæftigelsen er høj, er den nyliberale kapitalisme ikke blevet fri af de onder, som var medvirkende til dens krise: En økonomi drevet på gæld, bobler og ulighed. Tværtimod er det på flere stræk blevet værre. Statens indblanding gennem pengepolitikken har medført store finansielle ubalancer, og det er spørgsmålet om den ekstremt lempelige pengepolitik og de lave renter, kan vare ved, når der kommer et økonomisk tilbageslag.

 

I denne workshoppen vil vi gennem en vekselvirkning mellem oplæg og debat, forsøge at bruge den klassiske marxistiske kriseteori til at analyse og svare på, om en ny økonomisk krise er på vej. Sessionen vil også svare på, hvor svaghederne i den nuværende økonomiske situation er og se på, hvor krisen vil slå igennem. Endelig vil vi diskutere, hvordan en krise vil påvirke det aktuelle politiske landskab i Danmark.

 

Anders Hadberg arbejder på Enhedslistens økonomiske sekretariat og er medlem af SAP

…………………………………………………………………………………………………………

 

Se hele programmet (pris, tid, sted mv.)

Gå direkte til tilmelding

Læs omtale af andre workshops

Socialistisk Påskeseminar på Facebook

 

 

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com