content-picture.php

I anledning af nazisternes overfald i Malmø den 8. marts bringer vi som denne uges kommentar en udtalelse fra Fjerde Internationales svenske gruppe, Socialistiska Partiet. Vi opfordrer samtidig til deltagelse i solidaritets-manifestationen nu på søndag kl. 14.00 på Möllevångstorget i Malmö. Der er arrangeret busser med afgang fra Blågårds Plads, ligesom der er fælles afgang med tog, afgang fra Enhedslisten i Studiestræde 24 - begge dele kl. 12. Også i Danmark ser vi nazistiske overfald; senest blev en person overfaldet og slået, da han fjernede et fremmedfjendsk klistermærke i Sydhavnen. Der er derfor også god grund til at deltage i demonstrationen arrangeret af ”Racismefri By”, som lørdag den 22.marts kl.13 går fra Enghave Plads til Mozarts Plads.

af Socialistiska Partiet

Den 8. marts, efter de feministiske demonstrationer på kvindedagen, blev adskillige mennesker i Malmø udsat for et mordforsøg på åben gade af nazisterne. De blev stukket ned, og en person blev livsfarligt såret, mens en anden fik en punkteret lunge. Nazister fra ”Svenskernes Parti” blev anholdt under mistanke for mordforsøg . Dette skete blot få dage efter at nazister som havde angrebet en anden fredelig demonstration, i Kärrtorp, kom for retten. En af de anholdte nazister i Malmø er efter sigende for nylig vendt tilbage fra Ukraine, hvor han sloges på ​​fascisternes side.

Vi har et samfund, hvor nynazister og højreekstremister gang på gang tilstræber dødelig vold mod mennesker, hvis synspunkter de afskyr. Pro-nazistiske forlag distribuerer nazistisk propaganda , skjulesteder er fundet fyldt med våben, vold og trusler er rettet mod LGBT-aktivister , hetz mod befolkningsgrupper foregår ustandseligt med islamofobi og antisemitisme – og nu attentatforsøg mod aktivister på den internationale kvindedag. Feministiske aktivister havde fjernet nazistiske klistermærker – og nazisterne gik til voldelige angreb.

Højreekstremisters og nynazisters eskalerende vold finder sted samtidig med, at en del af disse grupper anstrenger sig for at blive stuerene. Det er den borgerlig politik og dens ødelæggende konsekvenser, der har gjort det lettere for disse grupper at gå i offensiven. Nogle af dem sidder i det svenske parlament, andre går amok på gader og torve.

Nazisternes fremgang bliver ikke mindre ildevarslende, når forskellige medier understøtter væksten af ​​en ’salon-racisme’, som legitimerer den nazistiske vold. Styrkelsen af ​​nationalisme i en tid, hvor den kapitalistiske globalisering medfører økonomisk og social usikkerhed, giver grobund for højreorienteret populisme, nynazisme og rent fascistiske grupperinger. Højreekstremistiske trusler og chikane mod lokale politikere, aktivister og fagforeningsfolk, samt en strukturel hverdagsracisme, når folk fx søger lejlighed eller job, foregår hver dag i vores land. Det, om noget, er en trussel mod demokratiet.

Ifølge SÄPO (den svenske efterretningstjeneste, red.) begik nazister 14 politiske mord mellem 1999 og 2009. Hvor mange ikke-registrerede overgreb er der derudover? Vi glemmer ikke navne som John Hron, Ronny Landin , Kent Antonsson , Hyan Altrn , Jimmy Ranjbar , Peter Karlsson, Gerard Gbeyo , Björn Söderberg . Alle blev de ofre for højreekstremisternes forbrydelser. Alligevel holder medierne ikke op med at pladre om "ekstremisme på begge sider" , SÄPO skildrer "autonome" venstreorienterede som den "største trussel", og regeringen lancerer indsats mod en ubestemt "radikalisme".

Det er på tide at vågne op. Opgøret med de nazistiske og højreekstremistiske forbrydelser er et must for alle, der værner om et demokratisk samfund. Nynazister må bekæmpes aktivt, ofrene for volden har ret til at organisere deres eget forsvar. Det er alene brede og kraftfulde manifestationer, der kan forhindre nazisterne i at angribe og skræmme folk. Derfor er det vigtigt, at vi alle går sammen i brede manifestationer som i Kärrtorp og i de lynindkaldte manifestationer med tusinder af deltagere nu i søndags (d.9.3., red.).

Politiet, SÄPO, regeringen og medierne må holde op med at fremstille venstre- og højreekstremismen som samme surdej, og fremmane det muslimske spøgelse på væggen. De må holde op med at undervurdere højreekstremismens dødelig vold. Nazisterne tager andres liv!

Det er en afgørende situation nu. Socialistiske Partiet opfordrer alle demokratiske politiske kræfter, hele fagbevægelsen og de sociale bevægelser til kraftigst muligt at bidrage til en bred bevægelse mod nazisternes forbrydelser. Hold sammen! Slå igen! Vi flytter os ikke.

Socialistiske Partiet, svensk sektion af Fjerde Internationale, den 10. marts 2014

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com