content-picture.php

Savner du at møde gode kammerater, at opleve stemning, dele erfaringer og høre om kampe i andre områder end dem, du kender fra din hverdag? Så er SAPs påskeseminar fra den 12. til den16. april et godt tilbud til dig.

af SAPs Forretningsudvalg

For den politiske observatør ser den periode, vi lever i, temmelig mørk ud. Arbejder- og fagbevægelsen er i en dyb og vedvarende krise, der har gjort den ude af stand til at gribe afgørende ind i kampen mod social dumping, nyliberal nedskæringspolitik, naturødelæggelser og krig. De politiske bevægelser, der kan modsætte sig den moderne kapitalisme, er få og forskelligartede. På mange måder lever vi i en tid, der minder om den sidste halvdel af det 19. århundrede eller begyndelsen af det 20. Arbejderbevægelsen er svag og spredt, og den socialistiske drøm er på en og samme tid et projekt for at skabe de brikker, som drømmen må bygges med, som det er et projekt for at fastholde drømmen i hukommelsen i de første minutter af morgenen.

I kølvandet på en række alvorlige nederlag – afslutningen af en folkelig politisk bølge i Sydamerika, det arabiske forårs ulvevinter, de europæiske venstrefløjes forvirrede kurs, Trumps sejr i USA og de stigende militære spændinger i Fjernøsten – er det vigtigt at finde de lyspunkter, som kan bruges til at navigere i fremtidens kampe.
Det kræver for det første, at vi tager os tid til at møde andre, der deler vores tanker og drømme, at vi gør en indsats for at se ud over det daglige virkes begrænsede perspektiv. For det andet kræver det, at vi forholder os aktivt til de kampe, der foregår, og forsøger at spore, hvordan de er bundet sammen og af hvad.

Feminismen i front
På hundredeåret for den russiske revolution, hvor en kvindedemonstration for fred og brød blev startskuddet til en af de mest afgørende begivenheder i historien, er det opløftende at se, at kvinder stadig og i stigende grad tager lederskabet i de sociale kampe og bevægelser, som vi ser vokse under overfladen.

I over 40 lande var der arrangeret fælles aktivitet i forbindelse med 8. marts. Dette i forlængelse af et år, hvor netop kvindekampe og kvinder i kamp har opnået nogle af de vigtigste, om end defensive, sejre. Dette viser hvorfor det var klogt og rigtigt, at Enhedslisten sidste år besluttede at prioritere det feministiske arbejde i år. Det er en prioritet, som SAP deler, og som vi har sat som overordnet tema for årets påskeseminar.

Både historisk og aktuelt ser vi betydningen af kvindekamp og kvinders kamp som social dynamo i udviklingen af et mere retfærdigt, fredeligt og menneskeligt samfund. At prioritere dette emne for en lille uges diskussion og skoling er blandt vores væsentlige bidrag til debatten i Enhedslisten i år, og vi håber, at mange vil deltage og tage de perspektiver og tanker, som bliver præsenteret og udviklet, med sig i den videre debat.

Ud over hele 17 spændende workshops og politiske debatter, vil seminaret også være et rum for fælles aktiviteter, sport, sang og kultur – samt fælles forpligtigelse for at alle har det godt. Det betyder, at vi selv står for vores mad, rengøring og underholdning. At vi i fællesskab løser de udfordringer, vi løber ind i, som et afsæt for god kammeratlig praksis.

Om du aldrig har prøvet det før eller om du er en garvet deltager på Påskeseminaret, så håber vi, at du vil deltage i årets seminar og bidrage med netop dine tanker og perspektiver.

Se hele programmet og oplysninger om pris og tilmelding m.v. her: http://socinf.dk/userfiles/pdf/PS-2017.pdf . Bemærk bl.a. oplæg fra en italiensk kammerat om aktuel kvinde- og arbejderbevægelse i Italien – og koncert med det feministiske band ”Følsom Front”.

SAPs forretningsudvalg, den 11. marts 2017

 

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com