content-picture.php

Byggefagforeninger, pædagoger og lærlinge går sammen i aktion for at skaffe arbejde, bedre børnevelfærd og lærepladser ved en aktionsdag fredag den 15. maj i København.

af Byggefagenes Samvirke

Med presserende byggeopgaver og vedligeholdelser af offentlige insitutioner og anlæg og en dagligt voksende ledighed for håndværkere burde til være ligetil at få disse interesser til at møde i en fælles indsats for at bekæmpe arbejdsløsheden og sikre velfærden.

Det mener i hvert fald fagforeningerne samlet i Byggefagenes Samvirke, pædagogerne i Landsforeningen af Socialpædagoger og pædagogerne i Hovedstaden samt lærlingene i Erhvervsskolernes Elevorganisation.

Derfor er de gået sammen i en symbolsk aktion fredag den 15. maj på Nytorv i Københavns centrum for at bygge en af de 10-11 daginstitutioner, der aktuelt mangler i byen.

Absurd
– Det er absurd, at vi som samfund betaler for, at vores arbejdsløse medlemmer er ledige, når der er et åbenbart behov for at få løst manglen på for eksempel nye institutionspladser, siger formand for samvirket, Anders Olesen.

– Med denne aktion vil vi i fællesskab gøre det klart for politikerne og befolkningen, at der må en ny politik til. Den borgerlige VK-regering må slippe grebet om kommunerne, så de kan komme i gang. Denne situation giver ikke mening.

Tidlig morgen
Allerede fra tidlig morgen, fredag den 15. maj, bliver der mulighed for at følge med i opførelsen af institutionen. Her begynder murerne at bygge fundamentet. Herefter følger de andre håndværksfag med at bygge resten af huset, trække strøm, lægge rør, male og bygge taget.

I løbet af dagen får bygningshåndværkerne besøg af børn og pædagoger, som på den måde kan se, hvad en håndværker laver.

Der bliver også underholdning og taler.

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com