Hør Anders Hadberg afdække, hvordan regnedrengenes metoder udfordres.

af PS-gruppen

Økonomi og økonomiske beregninger spiller en afgørende rolle i mainstream politik i Danmark. Journalister og medier æder enhver økonomiske beregning råt, og særligt Finansministeriets skøn for virkningerne af reformer og andre politik-forslag har særstatus.
En del af fundamentet for den blinde tillid er det grundprincip, at forvaltningen er upartisk; således også de økonomiske ministerier. Men dette princip gælder ikke i praksis, når man ser beregningerne fra de økonomiske ministerier. For her gælder ét højere princip: At give regeringen den beregning, den har brug for.

Oplægget gennemgår en række eksempler, der viser, at de grundlæggende antagelser, som de økonomiske ministerier bruger i deres beregninger, hviler på nyliberal tankegods. Og derfor leder de økonomiske skøn til nyliberale politikanbefalinger.

Der lægges op til en diskussion af, hvordan Enhedslisten skal forholde sig til den rolle, som økonomiske beregninger spiller i dansk politik, i en situation, hvor Enhedslisten vil opbygge fremtidens venstrefløj.

Denne workshop og meget andet kan du opleve på Socialistisk Påskeseminar.

Mere information om pris, program og andet om Påskeseminaret på Facebook https://m.facebook.com/events/241156946287886/

samt på Socialistisk Information.
http://socinf.dk/side.php?id=1746

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com