content-picture.php

Denne udtalelse fra ANTARSYAs Hovedbestyrelse om resultatet af det græske valg blev offentliggjort den 26 januar 2015 – dagen efter valget.

af Antarsya

1) Dagens valgresultat er et voldsomt nederlag for de reaktionære regeringskræfter i ND (Nyt Demokrati, red) og PASOK. Ved at fordømme disse kræfter samt alle andre kræfter, som har taget del i angrebet (KIDISO, DIMAR, LAOS) og stemme for SYRIZA, udtrykte befolkningen sin vrede over angrebets brutalitet, de overvandt frygten og besluttede, at de, der havde bragt os til dette punkt, skulle væk, og Grækenland vendte et nyt blad.

2) Tredjepladsen til den kriminelle bande Gyldent Daggry er et ekstremt negativt resultat, der viser, at der er brug for en konstant front mod fascistiske ideer og praksis – ikke bare sådan, at nazisterne er fordømte for livstid, men også at deres støtter fra politiet og staten bliver rykket op med rode. Det kræver en kamp at udradere fascisternes og racisternes positioner fra nabolag, skoler og arbejdspladser.

3) Resultatet af det politiske samarbejde ANTARSYA-MARS er positivt. Det afspejler opgøret med gælden, euroen, EU og de kapitalkræfter, som er mere afgørende end valgresultatet afspejler. Det opfanger de protester og advarsler mod, at SYRIZA drejer mod højre. Det politiske samarbejde gav et yderligere momentum til valgresultatet og styrker ideen om at fortsætte og uddybe projektet. Alt i alt giver resultatet os styrke til at fortsætte med at gribe mere beslutsomt ind i fremtiden.

4) I den nærmeste fremtid vil SYRIZA fra en regeringsposition afprøve politikken med at søge ”lindring” for folk inden for rammerne af eurozonen og EU-traktaterne. ANTARSYA insisterer på, at uden et stop for tilbagebetaling af gælden, uden et brud med EU og euroen, uden at nationalisere banker og større forretningsvirksomheder under arbejderkontrol, vil arbejderbevægelsens og folkets håb ikke blive indfriet. Uden at vente og uden nogen frist vil ANTARSYA bidrage til arbejdernes og befolkningens modangreb og vil kæmpe for, at befolkningens interesser bliver indfriet, sådan at Memorandummet [sparekravene fra EU og Valutafonden, red] bliver ophævet, sådan at kampen bliver knyttet sammen med programmet for en antikapitalistisk omvæltning, inden for rammerne af arbejdernes- og folkets venstreorienterede opposition.

5) ANTARSYAs centralkomite takker alle kammerater fra ANTARSYA-MARS, som kæmpede denne selvfornægtende kamp. Vi vil evaluere resultaterne og erfaringerne på en kollektiv og kammeratlig måde, og vil planlægge de næste skridt i samarbejde medde kræfter der arbejder for den venstrefløj brud og omvæltning. Vi vil intervenere med endnu større beslutsomhed i denne nye periode med skærpede sociale og politiske kampe foran os.

Athen, 26.01.2015

ANTARSYA er en alliance af den antikapitalistiske revolutionære venstrefløj i Grækenland. Den omfatter OKDE-Spartakos, den græske sektion af Fjerde Internationale, og SEK, Socialistisk Arbejderparti, medlemmer af den Internationale Socialistiske Tendens (som også IS i Danmark tilhører).

Artiklen blev bragt på ANTARSYAs hjemmeside på engelsk og er oversat af Martin Mørch.

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com