Dette års socialistiske påskeseminar var i mere end en forstand særdeles vellykket – også sammenlignet med tidligere år. Vejret var fantastisk, og deltagertallet slog rekord.

af Åge Skovrind

For 17. gang inviterede Socialistisk Arbejderparti til socialistisk påskeseminar – en skønsom blanding af politiske diskussioner, socialt samvær og sjov og ballade. I alt deltog 100 personer, heraf 80 voksne, 15 børn og 5 oplægsholdere/børnepassere/kokke. I forhold til tidligere var der i år mange unge deltagere. Cirka en tredjedel af de voksne deltagere på seminaret var mellem 16 og 30 år.

Nyt var det selvfølgelig også, at påskeseminaret blev omtalt i en stort opsat artikel i dagbladet Politiken. Avisen havde sendt en journalist og fotograf af sted en enkelt dag for at undersøge, hvordan ”trotskisterne” holdt møde. Her fik man blandt andet referat fra workshoppen ” Giv mig de rene og ranke” – om socialister skal have en særlig livsstil, og om en folketingskandidat for Enhedslisten bør fjerne en grim vorte i ansigtet. I det store og hele kom der en ganske positiv reportage ud af journalistens oplevelser, hvor det dog ikke fremgik, at SAPs påskeseminar er åbent for alle interesserede. Faktisk var halvdelen af de voksne deltagere ikke medlemmer af SAP.

I løbet af de tre dage var der et godt og varieret program med. Emnerne strakte sig fra aktuelle politiske debatter, som optager aktive socialister lige nu, for eksempel Libyen og europagten), over emner, som er sat til diskussion på Enhedslistens kommende årsmøde (for eksempel krisepolitik og boligpolitik) , til mere skolingsprægede workshops (kvindekamp og Trotskij for begyndere)

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com