Israels massive bombardementer og blokade truer hele Gazas befolkning på livet. Alle kræfter må sættes ind på at opbygge en international solidaritet, der kan stoppe de vestlige landes og Danmarks opbakning bag denne forbrydelse. Allerede nu er der masser af aktiviteter og demonstrationer i gang - se et par af dem  herunder.

af SAPs Forretningsudvalg

Men der er brug for, at bevægelsen for de helt indlysende krav om øjeblikkeligt stop for bomberegnen, våbenhvile og stop for blokaden mobiliserer langt bredere – helst så store dele af befolkningen, at regeringen ikke kan fortsætte sin bevidstløse støtte til Israels angreb. Samtidig må venstrefløjen også arbejde på at opbygge den videre kamp mod Israels besættelse og apartheid-politik.

 

Selvom Israel hævder at svare igen på Hamas’ angreb den 7. oktober, der også i høj grad rettede sig mod civile, har deres ti dages ”svar” taget form af et reelt folkemord. I løbet af de første fem dage blev 6.000 bomber kastet ned over Gaza og har jævnet skoler, lejlighedskomplekser, hospitaler, moskeer og ambulancer med jorden. Ifølge palæstinensiske kilder har dette allerede nu resulteret i langt over 3000 døde og 10.000 sårede.

 

Som en del af den intensiverede belejring af Gaza har Israel i ti dage fuldstændig lukket adgangen til livsnødvendige ressourcer som elektricitet, mad og vand for Gazas 2,3 millioner indbyggere – og først nu åbnes der for nødhjælpskonvojer til den sydlige del. Med ordrer om at forlade deres hjem i det nordlige Gaza fordrives hundredtusindvis af indbyggere internt i Gaza, mens Israel bomber de såkaldte sikre evakueringsruter, planlægger en eventuel landoffensiv og smider hvide fosforbomber over beboelsesområder, hvilket er en krigsforbrydelse i sig selv. I denne sammenhæng søger Biden-administrationen at forhandle en aftale med Israel og Egypten, der går ud på, at Egypten skal begynde at tage imod palæstinensiske flygtninge. Alt tyder på, at Israels endelige mål er en total udrensning af det palæstinensiske folk i Gaza.

 

International solidaritet er afgørende
Den israelske regering er fuldstændig afhængig af at modtage militær og moralsk støtte fra Europa og USA. Det er derfor en reel mulighed at forhindre den fortsatte eskalering af konflikten og udrensning af Palæstinas folk ved at presse vores egne regeringer og samfund til at sige fra og stoppe støtten til det israelske angreb

 

Der er meget inspiration at hente i den danske stats støtte til ukrainernes forsvar mod den russiske besættelse – selv hvis man ikke nævner levering af antiluftskyts o.l.!  For eksempel afbrydelse af diplomatiske forbindelser, økonomisk boykot af besættelsesmagten (startende med aflysning af våbenkøbene i Israel), investerings-afvikling og andre sanktioner, fri adgang til Danmark for palæstinensiske krigsflygtninge (såvel som dessertører fra angribernes hær), arbejde for at besættelsesmagtens krigsforbrydelser retsforfølges internationalt – og selvfølgelig fuld anerkendelse af Palæstina som selvstændig stat.

 

Alle Enhedsliste-afdelinger bør diskutere, hvordan de lige nu kan bidrage til at arrangere demonstrationer og andre aktiviteter, der presser på for at stoppe regeringens støtte til det israelske blodbad i Gaza. Ligeledes kan der tages initiativer til f.eks. udtalelser fra arbejdspladser og fagforeninger.

 

Fortsat kamp mod besættelse og apartheid
Det er ikke nok at opfordre til våbenhvile, frigivelse af gidsler og et stop for blokaden af Gaza. Dette er ikke ”en fredelig løsning” – for det vil i sig selv hverken være en løsning på det egentlige problem eller sikre fred på længere sigt.

 

Vi må være bevidste om, at våbenhvile for palæstinenserne betyder en tilbagevenden til hverdagen som andenrangsborgere i Vestbredden eller fordrevet til fangenskab i Gaza. Fortsatte bosættelser på tyvstjålet palæstinensisk jord, fortsat massiv etnisk undertrykkelse. At frigivelse af de 200 israelske gidsler i Gaza  ikke betyder frigivelse af de 4500 palæstinensere, som sidder indespærret i Israels fængsler (heraf hundredvis af børn, tusinde som der ikke er rejst anklage mod, og de resterende tusinder som dømt under en apartheid-militærlov med en domsrate på 99%). Et stop for blokaden betyder heller ikke at Gaza bliver frit. Det er stadig et besat område, stadig et åbent fængsel hvor palæstinensere fængsles eller myrdes, hvis de ikke makker ret. (Læs fx sidste uges kommentar fra Fjerde Internationales Forretningsudvalg).

 

Derfor forudsætter en langsigtet fred et opgør med den israelske besættelse, den etniske udrensning og apartheid-politikken. Og det er nødvendigt at venstrefløjen, ikke mindst Enhedslisten, tager på sig at formulere og udbrede disse krav i den nuværende situation, hvor der er fokus på konflikten, for at styrke den fortsatte kamp for et frit Palæstina.

 

Her er oplagte samarbejdspartnere organisationer som Stop Annekteringen, Boykot Israel og andre organisationer, som i årevis har kæmpet for palæstinensernes frihed.

 

I dag, torsdag den 19., indkalder Stop Annekteringen til stort aktivistmøde kl.17 i Solidaritetshuset på Nørrebro, København. Her mødes aktivister fra hele den pro-palæstinensiske venstrefløj for at organiserearbejdet, forberede aktioner og lægge planer for fremtidige aktiviteter.

 

Derudover er der på søndag den 22. oktober igen demonstration i København. Demonstrationen starter på den Røde Plads kl.15 og går til Rådhuspladsen.

 

I Århus er der blandt andet demonstration ved parkeringspladsen foran rådhuset på lørdag den 21. oktober kl.14.30.

 

Vi glæder os til at se jer. Sammen kan vi gøre en forskel.
Socialistisk Arbejderpolitiks Forretningsudvalg, den 19. oktober 2023

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com