Da 17 deltagere – lokale politikere, grønne foreninger og lokale ildsjæle – stiftede Amager Fælleds Venner (AFV) 16.marts 2016, havde ingen forestillet sig, hvilken langvarig kamp der var startet mod byggeprojekterne på Københavns vilde bynære natur. En kamp om hvorvidt naturen skal betale for metrogæld og nyliberal bymodel.

af Socialistisk Information

Workshop ved Gitte Hesselmann.

Torsdag d. 14. april kl. 14:00 – 16:00

 

Se mere om program, priser mv. her

Gå direkte til tilmelding her

Omtale af alle workshops her

 

Da overborgmester Frank Jensen kort før kommunalvalget i 2017 konstaterede, at der ikke længere var politisk flertal til byggeriet på den 5000 år gamle Strandeng, blev det et kort pusterum for AFV. For ved budgetforliget i 2018, og senere ved lokalplansvedtagelsen 4.februar 2021 gav SF og R nu deres opbakning til byggerierne på Lærkesletten og Tornsanger land kun få hundrede meter fra Standengen.

 

Trods opbakning fra stort set alle grønne organisationer og massive mobiliseringer, samt et kanonvalg for Enhedslisten i København, fortsætter byggeforberedelserne.

 

Kampen handler ikke kun om den fredede Stor Vansalamander, forsvaret for vild bynær natur og billige boliger. Den handler også om naturbeskyttelseslove i frit fald, gennemførte manipulationer, krænkelse af retsbevidstheden og demokratiets spilleregler, og ikke mindst hvilken by københavnerne ønsker at bo og leve i.

 

Alle de lokale natur- og klimakampe, der vokser frem i Danmark, møder mange af de samme udfordringer som i Amager Fælled kampen.

 

I workshoppen vil vi sætte fokus på, hvordan kampen har udspillet sig, erfaringerne med at mobilisere støtte, hvor den aktuelle kamp står- og ikke mindst:

·         Hvad skal der til for at flytte et politiske flertal, der trods grønne paroler fortsætter med byggeprojekt Fælledby?

·         Hvordan tager vi byen tilbage?

 

Gitte Hesselmann er aktivist og medlem af koordinationsgruppen for Amager Fælleds Venner; medlem af Enhedslisten og SAP.

…………………………………………………………………………………………………………

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com