Flere og flere snakker om økologisk landbrug og de fordele, denne dyrkningsform repræsenterer i forhold til det konventionelle industrilandbrugs tydelige økonomiske og miljømæssige problemer.

af PS-udvalget

Men hvad er et socialistisk bud på en kritik af det nuværende industrilandbrug, hvorledes kunne en marxistisk klasseanalyse beskrive industrilandbruget, og hvilke indre økonomiske modsætninger driver det moderne industrilandbrug videre mod afgrunden, hvor den nuværende gæld på svimlende 350 mia. kroner er et af de vigtigste krisetegn.

Enhedslisten fremlagde i 2014 et bud på økologisk omstilling, og Danmarks Naturfredningsforening har netop fremlagt en plan for overgang til 100 procent økologisk landbrug. Hvad bygger disse udspil på? Og er der forskel på perspektiverne for en “profit-økolog” og en holistisk tænkende/venstreorienteret økolog? Hvordan skal man forstå de nye temaer, såsom matrix landbrug – permakultur – økologiske fødevarefællesskaber, som har udviklet sig inden for/ved siden af de økologiske og biodynamiske landbrugsmetoder?

Hvorledes kunne elementer til en økosocialistisk landbrugspolitik se ud, sat i relation til Enhedslistens politik på dette område ? Hvilke konkrete lokale initiativer kunne Enhedslisten og andre socialister kæmpe for i kommuner/regioner og landdistrikter?

Alle disse spørgsmål skal vi diskutere på Socialistisk Påskeseminar i en workshop under ledelse af Jørgen Holst, som selv er økologisk landmand.

Mere information om pris, program og andet om Påskeseminaret på Facebook samt på Socialistisk Information

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com