Daglige neo-fascistiske angreb på migranter, bøsser og lesbiske, transkønnede sexarbejdere og studerende har sat den antifascististiske bevægelse i alarmberedskab i Italien. Her er en kort opdatering på, hvad der er sket den seneste måned siden Berlusconi kom til magten. Rapporten er skrevet den 27. maj.

af Kollektiverne femminista le Mela de Eva og TranslesboGayBisexQueer

Rom, sidste uge. Dekanen på det sproglige Fakultetet på La Sapienza Universitet giver en gruppe unge studerende fra den neo-fascistiske politiske organisation Forza Nuova lov at organisere et kulturelt initiativ, hvor Robert Fiore er blandt talerne. Hvordan kan dette ske i et demokratisk land på et antifascistisk universitet?

Robert Fiore er en anarkofascist fra 70’erne, som for nylig blev valgt til Europa-parlamentet. På trods af at fascisme-apologi er kriminelt under den italienske forfatning (Act 20. juni 1952, n. 645), er Forza Nuova aldrig blevet stoppet af statens institutioner.

Hvad er historien bag denne tavse accept af fascisme i Italien?

Medlemmer af de fascistiske fronter er meget synlige blandt fodboldfans.

Rom, 29. april 2008. På trods af at fascistisk symbolik i offentligheden kan retsforfølges, organiserede Gianni Alemannos støtter en neofascistisk parade på Campidoglio plads for at fejre hans borgmestervalg.

Hvad er relationen mellem de fasctistiske fronter i fodbold og Alemannos støtter?

Det, Italien oplever i denne tid, er ikke blot et fascistisk klima, men resultaterne af et struktureret fascistisk netværk, som nu, hvor højrefløjen atter er ved magten, ikke længere behøver at skjule sig. Hver eneste dag er migranter mål for verbale angreb på gaden og i den offentlige transport.

”Du vil blive smidt ud snart!” er det gentagne udtryk rettet mod migranter i busserne. Tilsyneladende er der ingen tiltag for at undertrykke eller retsforfølge xenofobi i Italien, eftersom regeringen selv har erklæret det som mål at ”rense landet” for romaer og migranter.

Rom, 26. maj 2008. En fascistisk kommando angriber migranternes butikker i Il Pigneto, der også er et studenter-kvarter i Rom. Butiksvinduerne bliver smadret og den lokale vaskeri/telefon-central, der er samlingspunkt for både studerende og migranter, bliver splittet ad, og telefonerne ødelagt. Det fascistiske raid skete om morgenen for øjnene af måbende lokale borgere. Migrant-samfundet havde opbakning fra studerende og medlemmer af den antifascistiske bevægelse. Roms bystyre foretog sig intet.

Rom, 17. april 2008. Et historisk LGBT socialcenter, Circolo di Cultura Omossesuale Mario Mieli, bliver angrebet af en gruppe neofascister om eftermiddagen, mens medlemmer af Circolo holder møde i et tilstødende lokale. Vandalerne er unge mænd mellem 20-25, som bryder ind Circolo, mens de råber ”froci di merda!” – skide svanser! – og ”Viva il Duce!” med reference til Mussolini. Kan vi stadig tale om mobbeadfærd?

Få dage senere erklærer Roms nye borgmester, Gianni Alemanno, at Roms bystyre trækker sin støtte til Roms Gay Pride tilbage.

”Jeg respekterer fuldstændig homoseksuelle. Jeg kender endda nogen af dem,” siger Alemanno til en journalist; ”Men Gay Pride er en form for seksuel ekshibitionisme, og jeg er imod enhver form for seksuel ekshibitionisme, hvad enten det er heteroseksuel eller homoseksuel.”

Hvad er relationen mellem Alemannos politiske position omkring Gay Pride og de homofobiske angreb på Circolo Mario Mieli?

26. maj besluttede de antifascistiske studerende på La Sapienza Universitet af besætte fakultetets hovedkontor for at vise sin skuffelse over dekanens beslutning om at tillade Forza Nuovas aktiviteter.

Som konsekvens blev de studerende i dag angrebet af 12-15 unge mænd, som tilhørte de neofascitiske organisationer. Vores kammerater var i gang med at rive alle Forza Nuovas plakater ned, da tre biler ankom i via de Lollis i centrum af universitetsområdet kl.12.30.

Selvom det var frokosttid og gaden var pakket med studerende, var den neofascistiske gruppe ikke bange for at vise sig. Det var 30-40 årige mænd, og de var bevæbnet med stave, kæppe, knojern, jernkæder, knive og en slags pseudo-middelaldervåben, blandt andet en pose fyldt med glasskår, som sårede en af vores kammerater.

Det brutale angreb skete for øjnene af alle. Nu er fire studerende fra de antifascistiske kollektiver såret, og to af dem er stadig på hospitalet. Den enes tilstand er meget kritisk.

Vi beder alle europæiske antifascistiske bevægelser om at sprede denne information. Hvad der er sket i Italien den sidste måned siden Silvio Berlusconi blev premierminister og Gianni Alemanno blev borgmester i Rom, (selv om han har været for retten adskillige gange for de fascistiske optøjer han deltog i i 1970’erne), repræsenterer ikke blot en tilbagevenden til et fascistisk ”klima”, men opkomsten af et struktureret netværk, som aldrig er blevet begrænset af statens institutioner.

Mens Gianni Alemanno er i færd med at splitte romaernes lejre ad i udkanten af Rom, har borgmesteren i Verona afsat 50.000 euro til ”sikkerhedspatruljer” imod kriminaliteten i byen. Migranter, som er ofre for xenofobiske og fascistiske fordomme, er som oftest målene for disse patruljer.

I Rom er dette tilsyneladende allerede gennemført. I løbet af en nats terror og brutalitet udførte det lokale politi sammen med civile en patruljering af trans-sexarbejdernes kvarter, Prestino. De civile borgeres vanvid mundede ud i gadejustits uden rettigheder for sexarbejderne. De blev banket offentligt, til klapsalver fra borgere. Hvor er loven, når det gælder sexarbejderes sikkerhed?

Homofobiske angreb, raids mod migranter, og fascistiske overgreb på antifascistiske studerende – er der en sammenhæng?

Angreb mod migranter, bøsser og lesbiske, trans-sexarbejdere og antifascistiske studerende er alle koblet op på den fascistiske tankegang, der formes i den italienske hverdag, med samtykke fra Berlusconis regering og Gianni Alemannos bystyre.

Det er umuligt at forholde sig passivt til disse skamløse og synlige fascistiske udtryk , som er blevet næret af hensynsløs globalisering og den mest brutale form for kapitalistisk udbytning og former for sexisme.

I dagens Italien udgør xenofobi, homofobi, transfobi og sexisme den struktur, som den fascistiske tankegang lukrerer på. Den fascistiske tankegang er produktet af magtrelationer som fastholder minoriteter i marginalisering, ved at erklære kvinder, bøsser og lesbiske, transkønnede og transseksuelle uden for loven og uden for kulturen.

Den fascistiske tankegang er ved at udvikle sig til et fascistisk regime i Italien (endnu en gang) og udvikler sig takket være tavs accept fra Berlusconis diktatur.

Vi kan ikke være tavse overfor denne brutalitet!

collettivo femminista la Mela di Eva

collettivo TransLesboGayBisexQueer SuiGeneris

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com