content-picture.php

Støtte til den libyske revolution og omstyrtelsen af Gaddafis diktatur betyder i dag humanitær og militær bistand til oprørerne og et stop for den imperialistiske intervention.

af Fjerde Internationale

De vestlige magters intervention i Libyen udgør et vendepunkt for situationen i den arabiske region. Siden begyndelsen af den sociale og politiske chokbølge, som omfatter næsten alle lande i den arabiske region, har Fjerde Internationale bakket op om de arabiske folks demokratiske og sociale interesser mod deres tyranner. Det har fået os til fuldt ud at støtte de tunesiske og egyptiske revolutioner sammen med de revolutionære socialistiske kræfter i disse lande. Det er derfor, vi har støttet alle de demokratiske krav fra disse folkelige mobiliseringer – ret til ytringsfrihed, fagforeninger og politisk organisering, pluralisme, pressefrihed, og de sociale krav om beskæftigelse, lønstigninger, kampen mod høje leveomkostninger – og støttet omstyrtelsen af diktaturerne, og kravet om et reelt brud med de tidligere regimer i et demokratisk og socialistisk perspektiv.

I Libyen førte denne politik os fra begyndelsen til at støtte mobiliseringerne og derefter det folkelige oprør for at vælte Gaddafi-diktaturet. I Libyen betyder solidaritet med de folkelige mobiliseringer, at man må gøre alt for at hjælpe folket mod Gaddafi: total embargo mod våbensalg til diktaturet, indefrysning af det libyske regimes aktiver i udlandet, organisering af medicin-, fødevare- og humanitær hjælp til de hundredtusinder af Libyere, som er forfulgt af regimet … Støtte til det libyske folk og beskyttelse af civilbefolkningen betyder, at man må give dem mulighed for at forsvare sig mod massakrer fra Gaddafis lejesoldater og frigøre sig fra diktaturet. De arabiske folk og de arabiske hære, i første omgang tuneserne og egypterne, kan spille en afgørende rolle i denne militære støtte.

De franske, engelske og amerikanske (og danske, SI-red.) bombardementer har ikke til formål at "beskytte civilbefolkningerne", som hævdes i Resolution 1973 fra FN’s Sikkerhedsråd om oprettelse af en "no-fly zone" i Libyen. Som timerne og dagene går, fremstår målene i denne FN-resolution som mere og mere "vage" … Er det virkelig et spørgsmål om at beskytte civilbefolkningen? Hvorfor så risikere at bombardere andre civile? Er det snarere et spørgsmål om gøre op med Gaddafi eller at påtvinge hans regime en aftale eller tilmed en deling af Libyen? Risikoen for en eskalering, der kunne føre til en eller flere interventioner på landjorden, kan ikke ignoreres i modsætning til, hvad resolutionen siger.

I virkeligheden er det for den imperialistiske koalition et spørgsmål om at genetablere sig i området, forsøge at sætte sig på den igangværende revolutionære proces ved at indsætte regeringer i sit sold, eller ved at lægge pres på de igangværende processer. Og deres strategiske olieinteresser må ikke glemmes. Hvordan kan nogen stole på disse hykleriske regeringer, der besætter Irak og Afghanistan og siger, at de ønsker "at beskytte civilbefolkninger", men efterlader befolkningerne i Bahrain, i Yemen, i Syrien eller i Gaza til at blive massakreret.

Støtte til den libyske revolution og omstyrtelsen af Gaddafis diktatur betyder i dag humanitær og militær bistand til oprørerne og et stop for den imperialistiske intervention. Det libyske folk er ikke alene. Deres kamp er en del af den nuværende revolutionære opblomstring, der ryster den arabiske verden. Tiden er mere end nogensinde inde for, at de arabiske befolkninger tager kontrol over deres skæbne uden nykolonialistisk indgriben fra vestlige magter.

Vedtaget af Fjerde Internationales Forretningsudvalgs Sekretariat den 23 marts 2011

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com