Nedtællingen til Copenhagen Kurdish Filmdays (CKF) 2014 er begyndt, og danske-kurdiske FOKUS-A inviterer til 4 dage med film og oplevelser i perioden den 20-23. februar. Eventet er arrangeret i samarbejde med DFI og Cinemateket, hvoraf sidstnævnte også lægger sæde og lærred til film, debat og samvær under temaet "Kurdiske Kvinder".

af FOKUS-A

I forbindelse med filmdagene skriver FOKUS-A, Forbundet for Kurdiske Studerende og Akademikere:

"Filmdagene er i år særligt en hyldest til kvinder i Kurdistan. Filmene skildrer mange forskellige udfordringer i et samfund, hvor vi zoomer tættere ind på kurdiske kvinder som symbol på frigørelse, forsvar og frihed. Vi håber at bringe den kurdiske (film)kultur nærmere det danske samfund og derigennem bidrage til en større forståelse for regionens problematikker – kulturelle, sociale og økonomiske."

"Internationalt anerkendte og prisbelønnede instruktører som Hisham Zaman (Before Snowfall, 2013), Bahman Ghobadi (Rhino Season, 2012), Hiner Saleem (My Sweet Pepperland, 2013) og Reha Erdem (Jîn, 2012) har alle lavet fremragende nye film, som får deres danmarkspremiere under filmdagene. Men der er også nye navne, dokumentariske stemmer og filmkollektiver repræsenteret – til glæde for film- og kulturentusiaster."

Om åbningsfilmen, My Sweet Pepperland, kan siges, at Hiner Saleem byder på den første kurdiske western-parodi, fuld af ‘last-frontier’-stemning med tungen i kinden, burleske provins-manerer – og en heltinde, der vil få dit hjerte til at smelte. Krigshelten Baran møder i en landsbyflække den smukke Govend, der har taget et lærerjob trods 12 (!) brødres indædte modstand."

"Det er Emir Kusturica på kurdisk, men også med hjerte, naturpoesi og feminin charme."

"Vi ser frem til et stort fremmøde, og for at gøre filmdagene til mere end blot en biografoplevelse sørger vi for, at Cinematekets loungeområde (Asta Bar) vil være præget af kurdisk atmosfære under CKF 2014," slutter
FOKUS-A.

På åbningsdagen inviterer FOKUS-A og Cinemateket til reception med live musik og forfriskninger i et farverigt miljø den 20. februar forud for første film kl. 18.00.

For program og billetter:
http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Serie.aspx?serieID=9460

Læs mere om FOKUS-A og CKF 2014 og filmanmeldelser

Kontakt: Esmer Mamedi, tlf. 52 40 33 83

 

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com