Igen i år afholder Fjerde Internationale International Socialistisk Ungdomslejr (ISUL) I år bliver det i Grækenland, hvor over 500 unge primært fra Europa, men også fra andre dele af verden, f.eks. Filippinerne og Sydamerika, kommer.

af Steffen Ø Sørensen

Diskussionerne vil komme rundt om mange forskellige emner: klimakrisen, kønspolitik, imperialisme, internationalisme, faglig kamp, ungdommens rolle i kampen for socialisme, opbygning af brede anti-kapitalistiske partier, plus meget mere.

Lejren foregår fra lørdag den 25. juli til fredag den 31. juli. Der er fælles afgang fra København den 24. juli og er hjemme igen den 2. august.

Det kommer til at koste cirka 2.800 kroner for hele lejren + transport og 1.100 for lejren alene.

Program for lejren (på engelsk) kan downloades her!

Lidt om lejren: Lejren er selvorganiseret. Det betyder, at de unge revolutionære selv står for alt lige fra planlægning og udførsel af det politiske program over barvagter til de knap så sexede toilettjanser. Den lokale lejrvaluta bliver vekslet til en solidarisk kurs, hvor der er taget hensyn til indtægter, leveomkostninger og rejseudgifter for hvert enkelt land.

Lejren repræsenterer en helt unik mulighed for at få et indblik i de kampe, som vores kammerater kæmper i andre dele af Europa, men også en mulighed for at se ud over Europas grænser.
Alt sammen er dette med til at opbygge en virkelig følelse af international solidaritet og en indsigt i, hvordan kapitalismens mange ansigter er forbundet af den samme infernalske logik.
På lejren er en særlig plads for kvinder, der giver en aktiv mulighed for at træde ud af de forventninger, der hersker til kvinders opførsel og evner i vores samfund. Der er også en særlig plads for lesbiske, homo- bi- og transseksuelle, der åbner muligheden for at betragte køn og kønsnormer med nye briller.
Der vil også være en masse forskellige workshops og oplæg om alt fra fodbold og klassekamp til en workshop om queer-teori i løbet af ugen. Men der vil også, for dem som gerne vil sætte sig ind i et specielt emne, være permanente workshops om f.eks klimakrisen, kvindekamp, LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) -kamp, faglig kamp.

Er du interesseret i at tage med? Så inviterer vi grill-aften fredag den 19.juni kl.18.00 i København som forberedelse til årets internationale socialistiske ungdomslejr. Ring eller skriv til SAP (sap@sap-fi.dk eller 33 33 79 48) fro nærmere oplysninger.

Her skal vi hygge, lære hinanden at kende og måske drikke en lille én. Og vi skal snakke om, hvad vi skal huske af sjove ting, hvordan vi forbereder de workshops, som vi har ansvaret for i den danske delegation, og hvad der ellers kommer til at ske på lejren.

LInk til engelsksproget side om den internationale ungdomslejr

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com