International Socialistisk Ungdomslejr bliver i år afholdt i Danmark den 22-28. juli. Vi har talt med en række af deltagerne. Rebecca kommer fra Ringsted, Josephina fra Viborg. For dem begge er det den første internationale ungdomslejr.

af Åge Skovrind

Rebecca (th.) på 17 har været med i SUF i et år og er med i den antiracistiske gruppe.

 

”Jeg var med i en workshop om, hvordan man lave et politisk samarbejde med migranter. Det er noget, vi har arbejdet med i SUF, så vi havde nogle erfaringer, som jeg tror, de andre kan bruge. Der var en spændende diskussion med nogle franskmænd om forbuddet mod at bære burka, og hvordan man kan gøre modstand mod det.”

 

Josephina (tv) er 16 år. Hun blev medlem af SUF, da hun var 13 og sidder nu i SUFs landsledelse. Hun var med på SUFs egen sommerlejr sidste år, hvor der kom 17 internationale gæster fra den internationale lejr i Italien og løftede stemningen med et internationalt pust. Men det her er meget større.

 

”Det har været så fedt. Jeg har lært meget politisk, især om internationale spørgsmål – men jeg har også drukket en del øl, hygget, sunget sange og råbt kampråb. Man lærer også noget, når man er social. Der foregår mange vigtige samtaler klokken 4 om morgenen,” bedyrer hun.

 

Mere kampgejst
”Diskussionerne gør, at man bliver mere engageret i internationale problemer, og ikke kun det, som foregår blandt hvide, privilegerede folk. Så jeg kommer hjem både med mere kampgejst og mere viden.”

 

Rebecca havde en god diskussion med nogle kammerater fra Schweiz. De viste en film om, hvordan man havde lavet en bevægelse mod nogle meget store nedskæringer, og de kom med nogle fede perspektiver på, hvordan man kan organisere modstand og lave demonstrationer, da jeg snakkede med dem bagefter.”

 

Hun fremhæver også en workshop om Fort Europa og Frontex, som gav en masse ny viden om, hvordan og hvor meget EU gør for at holde flygtninge ude.

 

Feministisk selvforsvar
En af dagene holdt Josephina oplæg i en workshop om MeToo i fagbevægelsen.

 

”Det var lærerigt at forberede det, og fra andre lande kom der nogle horrible historier om, hvordan seksuel chikane foregår,” siger hun

 

”En anden dag kom der en gruppe, som hedder Feministisk Selvforsvar, og underviste. Der er flere af SUF’erne, der er med i gruppen, men det var nyt for mig. Det er vigtigt, men også grænseoverskridende, når man skal lære at forsvare sig fysisk, skubbe til andre mennesker og sådan.”

 

Kedelige journalister
Rebecca har været lejr-ansvarlig for pressekontakt.

 

”Faktisk har jeg ikke haft så meget tid til at være med i det politiske program. Det er på en måde ærgerligt, men på den anden side har jeg lært noget om at håndtere pressen.”

 

Hvordan er det gået?

 

”Vi har fået en masse omtale. Der har været tv, radio og avisreportager, men det har også været svært. Der har været nogle kedelige journalister, som hellere ville have fokus på brug af vold end på, hvad der faktisk sker på lejren. Så det har været fedt, hårdt og interessant, men man skal være kold og kontant,” siger hun.

 

Mere mad
På de store møder i forum, hvor der er simultan-oversættelse, har det været svært at følge med. Det er de enige om. Ellers har de været meget tilfredse med det praktiske arrangement og assistancen fra ældre kammerater. Dog er der en ting, som de enige om: De har ikke fået mad nok. Mange andre deltagere har ellers rost den udelukkende vegetariske (som oftest veganske) mad, der blev serveret gennem hele ugen.

 

”Det har været meget anderledes mad end det, jeg plejer at spise, og der var meget lang tid mellem måltiderne. Så jeg har konstant været sulten mellem måltiderne. Måske fordi jeg spiser rigtig meget og er meget kræsen,” griner Rebecca.

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com