Den 6. marts planlagde det lille uafhængige svenske havnearbejderforbund, Svenska Hamnarbetarförbundet, at kalde til landsdækkende storstrejke som svar på den meget aggressive anti-fagforeningsstrategi ført frem af arbejdsgiverorganisationen i de svenske havne.

af Socialistisk Information

Havnearbejdernes fagforening har været oppe imod, ikke bare arbejdsgiverne, men også den neoliberalt orienterede socialdemokratiske regering, størstedelen af medierne og de større fagforeninger, som håber at på at få fuldt monopol på arbejdsmarkedet.

 

Havnearbejdernes fagforening med dens aktivisme og model for internt demokrati står som et klart alternativ til de større fagforeningers bureaukratiserede måder at fungere på. Den lille fagforening bliver udsat for jævnlige smædekampagner og bagvaskelser, og det var forventet, at den varslede strejke ville blive hård, en kamp mod alle odds.

 

Men i sidste øjeblik blev strejken afblæst, og havnearbejdernes fagforening meldte ud, at de nu for første gang i deres 47 år lange historie har opnået en overenskomst.

 

Havnekonflikten er blevet brugt som den eneste begrundelse for et forslag om ny lov, som alvorligt begrænser mindre fagforeningers strejkeret. Forhåbentligt vil havnearbejdernes sejr nu blive brugt til at stoppe dette lovforslag.

 

Onsdag 6. marts 2019

 

Oversat fra International Viewpoint af Christina Nielsen

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com