Socialistisk Information inviterer til offentligt møde den 27. oktober om et fælleseuropæisk svar på krisen.

af Redaktionen

Den økonomiske krise har bidt sig fast. I Europa spreder den sig med domino-effekt. Hvad krisen i euro-landene ikke selv ødelægger, risikerer nu at blive væltet af USA’s problemer.

EU, bankerne, de borgerlige og socialdemokratiske regeringer i Europa har deres europæiske svar på krisen: Lad arbejderklassen og folk på overførselsindkomst betale krisen med lønnedgang, arbejdsløshed og slagtning af velfærden – så banker og andre kapitalejere kan garanteres mod tab.

Venstrefløjen i Europa bekæmper kapitalens kriseløsning – og diskuterer samtidig, hvilket alternativ socialister kan stille op. Det sker f.eks. i Europæisk Venstreparti, Europæisk Anti-Kapitalistisk Venstre og i 4. Internationale. [se artikler om emnet i Socialistisk Information]

Et af temaerne for denne diskussion er EU’s og euro’ens betydning for krisen – og hvilken rolle brud med EU og euro’en kan spille i en anti-kapitalistisk strategi.
4. Internationales engelsksprogede webmagasin International Viewpoint har bragt en lang række bidrag i denne diskussion, og nogle af dem er oversat til dansk og bragt i Socialistisk Information.

Oplæg:
1. Hvad diskuterer Europas venstreorienterede?/ Åge Skovrind, redaktør af Socialistisk Information.
2. Er europagten et svar på krisen?/ Søren Søndergaard, medlem af EU-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU
3. En antikapitalistisk kriseløsning kræver opgør med EU og euro’en/ Anders Hadberg, medlem af Enhedslistens hovedbestyrelse.

Tid: Torsdag den 27. oktober kl. 19.30
Sted: Mødelokalet, Studiestræde 24, over gården

Arrangør: Socialistisk Information

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com