content-picture.php

Den følgende udtalelse stammer fra værnepligtige i 50 enheder i det græske forsvar. Udtalelsen er bemærkelsesværdig, fordi den sammenkæder de øjeblikkelige skrækscener, der påføres arbejdere overalt, med en enkelt årsag – den fortsatte krise i det kapitalistiske system.

af Kollektiv udtalelse

Under denne krise, som kræver ofre i form af tabte og ødelagte liv, har alle arbejdere uanset deres situation en fælles sag og en fælles interesse. Dokumentet kommer fra ”Diktyo Spartakos” (”Spartakus Netværket”) som er en gruppering af den yderste venstrefløj inden for den græske hær, hovedsageligt bestående af medlemmer af den ”Nye Venstrestrømning” (NAR) men med en bredere opbakning blandt den yderste venstrefløj og anarkister. Kammerater fra OKDE-Spartakos (den græske sektion af Fjerde Internationale) deltager også.

Kollektiv Mediebriefing d. 19. oktober 2015
… kød forrevet på pigtråd, børn druknede på strande, sultne mennesker på gaderne, folkemængder der tigger for at få deres papirer….

Før begivenhederne kom på forsiderne så og gennemlevede mange af os de skammelige billeder fra Evros-floden og på øerne, hvor vi var blevet sendt hen for at gøre vores absurde militærtjeneste både som slavearbejdere og kanonføde. Disse scener har chokeret os og dominerer vore diskussioner. Men vi ønsker ikke, at dette skal blive det ”nye normale”. Medens vi ikke er blevet vant til og ikke har accepteret Memorandaet [kravene til Grækenland fra den såkaldte Troijka som betingelser for lånepakkerne, o.a.] og de deraf følgende politikker, som rettes mod befolkningen, imperialistiske interventioner og deres snavsede krige, vil vi heller ikke acceptere eller affinde os med flygtningenes nødsituation. Det er også nødens stund for vort eget folk, vores egen verden, arbejderklassens verden uanset nationalitet, religion eller køn!

Den såkaldte ”flygtningekrise” drejer sig i virkeligheden om flugten fra krig og fordrivelse. Det er ikke et naturligt fænomen. Der findes ansvarlige for dette. Det er deres kapitalistiske krise. For at få bugt med denne, afskaffer de vores rettigheder, efterlader os sultende, fattige og arbejdsløse, så vi tvinges til at udvandre. Det er USA, NATO, EU, Kina og Rusland. De sætter deres finansielle interesser igennem og bruger terror og død, fastholder og genopliver nye følelser og fjendtligheder, med udgangspunkt i religiøs fundamentalisme. Det er også de regionale imperialistiske magter (Tyrkiet, Israel, Grækenland og arabiske regeringer) der skærper modsætningerne i regionen.

Det er dem, som taler om mislykkede stater og underlegne nationer, de der behandler folk som affald og deltager i oprydningsaktioner, hvor hele områder omdannes til lagerpladser for brutal udbytning! Borgerskabet og dets regeringer har kun en fjende: arbejderne, uanset om de kæmper for deres rettigheder eller bevæger sig rundt uden dokumenter, selv når det er kapitalistisk militær intervention, som har ført til at de er blevet revet op med rode. Men selv da kan flygtninge ikke selv vælge, hvor de vil tage hen: De leder flygtningestrømmene hen til moderne koncentrationslejre, ”hot spots” , fordi arbejdere har den frækhed at ville vælge, hvor de bliver udbyttede! Selvfølgelig kan man slippe af med dem, hvis der ikke længere er brug for dem, eller hvis de forsøger at sikre sig bedre vilkår…

Den græske stat og hær er en del af problemet og ikke dets løsning. SYRIZA-ANEL koalitionsregeringen forsætter ”Krigen mod Terror”, deltager i imperialistiske planer, udvælger sig ”asymmetriske trusler” (emigranter, sociale bevægelser) som mål, hvor de spiller på den falske skelnen mellem ”gode” flygtninge fra krig – og ”onde” økonomiske indvandrere. De Væbnede Styrker appellerer til os, de værnepligtige soldater sammen med de professionelle og officererne, om at føre krig mod den ”indre fjende”, som i øvelsen med navnet Parmenion 2015, der blev afholdt for nyligt. I denne onde cirkel af død-udbytning-undertrykkelse, gennemfører ”arvefjenderne” Grækenland og Tyrkiet fælles patruljering af Det ægæiske Hav, et samarbejde i fuldstændig harmoni! Desuden starter EUs frontlinje fra Gibraltar og strækker sig til Det ægæiske Hav, hvor Frontex spiller en afgørende rolle.
En græsk ubåd deltager i den europæiske flåde, som opererer inden for Libyens territorialfarvand. Vi i den 16. Division i Evros står på vagt mod flygtninge der kommer fra [det tyrkiske] Andrianopolis. Vi bliver beordrede til at tage del i øvelser, i at kontrollere folkemængder, som på Kos efter de dramatiske begivenheder i Kalymnos, hvor guvernøren anmodede om militær hjælp for at kunne bruge våben mod sultne-tørstige-fængslede indvandrere. Vi bevogter det morderiske hegn, som er den virkelige grund til drukningerne i Det ægæiske Hav.

VI BEKÆMPER IKKE, VI UNDERTRYKKER IKKE, VI JAGER IKKE INDVANDRERE
Vi, de kæmpende soldater, er imod alt dette, mod både deres fortidige og nuværende forbrydelser.
Vi opfordrer til en massebevægelse, både indenfor og udenfor Hæren:
For at blokere på alle de måder vi kan, Frontex, NATO, EU-hæren, og De væbnede Styrkers handlinger, medens denne massakre fortsætter. Vi deltager ikke i patruljer for at arrestere.
For at hjælpe med at nedrive hegn og ikke opsætte nye. Ingen soldater skal ombord på skibe, der tager på togt mod emigranter.

Skibe, ubåde og fly bør vende tilbage til deres baser. Der må ikke være forsøg på at levere forsyninger til dem.
Vi nægter at omdanne Den græske Hær til et undertrykkende apparat uanset om det handler om indvandrere eller sociale bevægelser. Vi vil ikke acceptere lappeløsninger på de sociale strukturer gennem ”frivilligt arbejde”. For os er den ”asymmetriske trussel” den krig, der bliver ført imod os fra regeringerne og de interesser de støtter.
Vi opfordrer vore kolleger til ikke blot at vise medfølelse, men også at være opmærksomme på vore fælles klasseinteresser. Det er de borgerlige institutioner, borgerlige politikker, og selve de borgerlige regeringer, som ødelægger endog vore drømme.

Det, som flygtningene nu går igennem, konstant forfølgelse af totalitære mekanismer af enhver slags, i kampen for værdighed og overlevelse, deres sørgelige nutid, er for os det øjeblikkelige og fremtidige mareridt, som vi ikke burde være nødt til at opleve. Det er den parlamentariske totalitære stat i samarbejde med det nazistiske ”Gyldne Daggry”.

Vi er opmærksomme på, at de kommende oprør vil finde dem på samfundets nederste trin enten forenede eller i strid med hinanden.

I dag er der ikke nogen bedre form for solidaritet i praksis, som også er den største hjælp for os selv, end et angreb på problemet ved dets rod.

Vi er en del af en moderne anti-krigs og arbejderbevægelse, som kun kan eksistere med et arbejderklasse, anti-kapitalistisk og internationalistisk perspektiv. Vi modsætter os, går imod og afviser fuldstændigt regeringen, dens imperialistiske mekanismer, og den borgerlige verden af undertrykkelse.

[Originalen blev underskrevet af soldater fra 38 enheder af Den græske Hær]

UNDERTEGNET AF MENIGE FRA 50 ENHEDER
547 Rethymnon Luftbårne Battalion, Sparta KEEM, 616 Infanteri Batalion, Avlona KETTH, 535 MK/TP 31. Brigade, Patra KETCH, Mesologgi KEN 2/39 SP, 526 MK/TP, 124 PVE Tripolis, Cpt. Paraschos 29. Infanteri Brigade, ASDYS, 221 EMA Plati Evros, 401 Militære Hospitals Batallions Administration, Thiva KEPV, 16 TYP, Nafplio KEMCH, Evros Chatzipenti Lejr, 211 MK/TO 95 LATETH, Araxos 116 PM, 3. Kokke Uddannelses Battalion-Gythio Forsynings Afd. 647 MK/TP Litochoro, 50 PEA/AP, SDB Karaiskakis B Kompagni Ledelse, 219 KICHNE Didymoteicho, 173 MEAP Orestiada, 516 MK/TP, 424 SN Thessaloniki, Evros Vogiatzis Feres Lejr, 642 TP, Bouga Lejr, 32 MPP PN, KEN Kalamata, 643 TE Chios, 123 PTE, 618 M/K TO Plati, 296 M/K TE, KAAY Agios Andreas, 93 TYETH Lesvos, 503 TP, 95 TYETH, 22 EMA Petrohori, 25 EMA Petrochori, B EANETH, 107 A/K MMP PEP Didymoticho, 305 SPTCH, 3. EAN Alexandroupolis, 107 Chatzipenti Koufovouno Lejr, Evros 523 Mavrodentri Kozani.

 

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com