Maria Temponeras inviterer til en workshop om, hvad feminisme har med klimakamp og bæredygtighed at gøre. Workshoppen opridser økofeminismens grundlag og historie, og lægger op til en diskussion af, hvilken rolle økofeminismen har og kan få i kampen for et andet samfund.

af PS-gruppen

Undertrykkelsen af kvinder og ødelæggelse af naturen har rod i samme tankegang: En sammenkobling mellem maskulinitet og kultur/fremskridt på den ene side overfor femininitet og krop/natur på den anden side. Det første ses som det primære, det stærke og positive, det andet bliver det sekundære og mindreværdige.
Den opdeling er det ideologiske grundlag for både racisme, global ulighed, udbytning af arbejderklassen og ødelæggelse og udplyndring af natur.

Samtidig rammer klimakatastrofen og naturødelæggelser kvinder hårdest. Helt konkret, fordi kvinder over hele verden står for dyrkning af mad, at holde hus og passe børn og gamle.

Økofeminismen er en bevægelse, der kombinerer kampen mod patriarkatet med kampen for at forsvare vores naturgrundlag mod ødelæggelse. Den voksede frem i 70-erne, var stærk i 80-erne, og genfindes i dag i forskellige former i klimakampen, hvor kvinder står forrest, især i det globale syd.

Denne workshop og meget andet kan du opleve på Socialistisk Påskeseminar.

Mere information om pris, program og andet om Påskeseminaret på Facebook samt på Socialistisk Information.

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com