Venstre er kommet med et valgslogan: ”Velkommen – fast, fair og fornuftig Integration”. Men desværre har udlændinge i Danmark grund til ikke at føle sig velkomne.

af Mikael Hertoft

Gæstfriheden er i bund her i landet, og det udtrykkes gennem udlændingelovgivningen.

Blandt de mest urimelig dele af lovgivningen er:

1. Forældre kan ikke få lov til at tage deres børn til Danmark, hvis forældrene har været i Danmark i mere end to år. Begrundelsen i lovgivningen hænger ikke sammen, for der er ingen grund til at tro, at de ikke kan integreres i Danmark. Det rammer børn helt ned til 7 år.

2. Det er næsten umuligt at få permanent ophold – og nogen kan aldrig få det. Derfor er mange afhængige af midlertidige opholdstilladelser i mange år. Og i den tid er de afhængige af arbejdsgivere eller ægtefæller, som er årsagen til, at de kan få ophold. I realiteten betyder det, at mange lever i en slags slaveri, hvor de må finde sig i alt fra arbejdsgiveren, eller i tvangsægteskaber, hvor de ikke kan lade sig skille. Der er således krav om at man skal have arbejdet i 2 1/2 ud af tre år. Udlændinge, der integrerer sig ved at tage en uddannelse, kan derfor ikke få permanent ophold. Det eneste rimelige er, at man kan få permanent ophold efter en kortere årrække.

3. Det er blevet så svært at få statsborgerskab, at mange tilflyttere aldrig kan få det, og dermed heller ikke kan få stemmeret – eller den tryghed, det giver at være statsborger i det land, hvor man bor.

4. Der er meget høje gebyrer på ansøgninger til Udlændingeservice – en slags ekstraskat på at være udlænding. Det koster f.eks. 7.775 kr. at søge familiesammenføring for ægtefælle eller barn.

5. Det er blevet næsten umuligt at få en ægtefælle fra et land uden for EU til Danmark. Personen skal måles og vejes i forhold til arbejde, uddannelse, alder, sprogkundskaber mm.

Resultatet er, at lovgivningen ikke hjælper til at integrere udlændinge i Danmark, men tværtimod at fastholde dem som nytilkomne gæster, der ikke kan deltage fuldt ud i samfundslivet.

Når vi får en ny regering, er det en af venstrefløjens vigtigste opgaver at få fjernet al den fremmedfjendske lovgivning, som VKO har gennemført de seneste 10 år.

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com