content-picture.php

Det nemmeste er et sige sandheden. Det er meget sværere at lyve. Specielt, hvis løgnen skal virke troværdig. Det kræver mange flere ord, meget mere tid.

af Frede Jakobsen

For PET-Kommissionen tog det 10 år at skrive sin beretning. 4.600 sider blev det til. En moppedreng, som de færreste nogensinde får læst. Hvilket formentlig heller ikke er meningen. Lige så lidt, som det har været meningen, at PET-Kommissionen for de 70 millioner kroner, dens arbejde har kostet, har skullet fremlægge sandheden om PET’s mange ulovligheder. Derfor 10 år og 4.600 sider til at snakke udenom.

Nu er der kommet en lille, 126 siders bog, hvor "De overvågede tager ordet" – dem, som PET’s ulovligheder gik ud over, men som PET-Kommissionen ikke på noget tidspunkt spurgte om noget som helst i de 10 år, den arbejdede med beretningen. En let læst lille bog, som fortrinligt på en række områder opsummerer meget af det, som PET-Kommissionen burde have svaret på, men som PET-Kommissionen ikke svarer på – eller hvor kommissionen tager PET’s egne forklaringer for gode varer uden at undersøge dem nærmere.

"De overvågede tager ordet", som bogen hedder, indeholder de indlæg, som en række venstrefløjsfolk holdt på konferencen af samme navn i august sidste år – med indlæg af bl.a. fhv. MF’er Preben Wilhjelm, journalist Poul Smidt, SAP’erne Michael Voss og Sørensen Søndergaard (MEP) og mange flere.

Den er hurtigt læst. Den er værd at læse. For sammenlagt giver den på 126 sider en hurtig opsummering af de mange spørgsmål, som PET-Kommissionens 4.600 sider skulle have svaret på – men ikke svarer på.

"De overvågede tager ordet". 126 sider. Forlaget Frydenlund. 199 kr.
 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com