Lørdag den 6. maj kl. 9 - 17 er der igen Arbejderhistorie-festival. Festivalen byder på et omfattende foredragsprogram med mere end tyve fortællinger fra arbejderbevægelsens faglige, politiske, sociale og kulturelle historie.

af Mads Bruun Pedersen

Brødprisens vogtere. Sådan så arbejderbevægelsens kooperative bagerier sin rolle, da man for over hundrede år siden tog kampen op med de private bagermestre og begyndte at bage egne brød til priser, som folk kunne betale. Hvordan det spændte af, er en af historierne på dette års Arbejderhistoriefestival, som finder sted i Arbejdermuseet i København.

Festivalen, som er organiseret af Selskabet for Arbejderhistorie (SFAH), byder på et omfattende foredragsprogram med mere end tyve fortællinger fra arbejderbevægelsens faglige, politiske, sociale og kulturelle historie. Blandt emnerne er ud over brødhistorien for eksempel fortællingen om seksualoplysning fra 1900 – 1920, faglig organisering på de danske vestindiske øer, tyske flygtninge i Danmark under Hitlertiden, indvandring til Nørrebro gennem tiderne, byggefagenes historie i København, slaveri og frihed for bare at nævne nogle af tilbuddene.
Hvis man kan lide at synge og oplade sin røst, bliver der mulighed for det kl. 9 sammen med mikrofonsangerinde Janne Lærkedahl og pianist Torben Kjær. Årets Arbejderhistoriepris 2017 bliver ligeledes uddelt til en yngre arbejderhistoriker.

Sted: Arbejdermuseet, Rømersgade 22, København K (tæt ved Torvehallerne)

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com