Marielle Franco, aktivist i LGBT-bevægelsen, Kvindernes Verdensmarch, byrådsmedlem for partiet for Socialisme og Frihed (PSOL) i Rio de Janeiro, og leder af Undersøgelseskommissionen af vold begået af hæren og politiet mod unge af afrikansk afstamning i Rio, blev myrdet natten til den 14. marts 2018.

af Socialistisk Information

Hun blev 38 år gammel, og ifølge politologen Maurico Santoro var hun “legemliggørelsen af et håb om fornyelse, i en tid, hvor de fleste politiske ledere i Rio enten er i fængsel eller på vej i fængsel”, for korruption.

 

Lørdag den 10. marts havde hun videresendt anklager fra beboerne i Acari-favelaen mod den 41. Politibataljon, en af de mest brutale i Rio, på sin Tweeter-konto. “I denne uge blev to unge mennesker myrdet og smidt i et hul. I dag truede politiet indbyggerne. Det er sket før, men det er blevet værre med interventionen. Marielle Franco undersøgte snigmordene, der øjensynlig var begået af politiet, der ville eliminere folk, der kendte for meget til deres aktioner”, sagde Zeca Borges, koordinator af Rios “Disque-Denuncia”, en service der sikrer at folk kan klage anonymt over voldshandlinger. [1]

 

Hun var på vej hjem fra et offentligt møde med sorte kvinder, som “får ting til at ske”. Bilen, hun kørte i, blev gennemhullet af mordernes skud. Hun og chaufføren blev dræbt.

 

Det er tydeligvis en summarisk henrettelse, som det praktiseres af dødspatruljerne: Det eneste spørgsmål er, hvem der er sponsor.

 

Det er derfor, at der i mange byer, både i Brasilien og i udlandet, har været afholdt møder for at kræve, at der kastes lys over denne sumariske henrettelse af en aktivist, der ikke ville stoppe med at bekæmpe den militarisering af Rio by, der bliver gennemført af Michel Terners kup-regering – “de, der tror, at man kan gøre dem tavse, der forsvarer de fattige og ofrene for uretfærdigheder”, sagde Ivan Valente, parlamentsmedlem for PSOL.

 

En af Marielle Francos artikler, der gennemgår sorte kvinders kamp for sociale rettigheder siden 1975, blev for nyligt offentliggjort i Le Monde Diplomatique Brasil [1].

 

Hvilket minder os om, at deres “demokrati” ikke viger tilbage for noget, end ikke mord.

 

Se også websitet Mariellevive

 

Noter:

[1] Se “O novo sempre vem”.

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com