Selv i vores UngRejs-tider er der andre muligheder for alle, der er blevet trætte af at deltage i drikkelege med overgearede guides: I den første uge af august afholder 4. Internationale for 24. gang en international socialistisk ungdomslejr i Katalonien i Spanien. En delegation af unge socialister fra Danmark vil også i år deltage i lejren.

af SAP's Forretningsudvalg

Når sommeren kommer til Danmark er vi som sædvanlig garanteret agurketidshistorier om unge mennesker der følger i deres forældres fodspor for at drikke sig fordærvede til moderne grisefester på Ibiza og ved Sortehavet. Men selv i vores UngRejs-tider er der andre muligheder for alle, der er blevet trætte af at deltage i drikkelege med overgearede guides:

I den første uge af august afholder 4. Internationale for 24. gang en international socialistisk ungdomslejr i Katalonien i Spanien. En delegation af unge socialister fra Danmark vil også i år deltage i lejren.

Lejren er blevet organiseret af de unge selv, der har planlagt alt fra program til leje og forberedelse af campingområde, og på selve er det også de unge der har ansvaret for at tingene fungerer.

Og det er ikke småting der er blevet forberedt, over 60 workshops, taler, aktioner, fester og fælles afslapning i solen. Så det bliver med baggrunden i orden at 600 unge socialister vil mødes for at udveksle erfaringer, drømme og dansetrin.

Lejren repræsenterer en helt unik mulighed for at få et indblik i de kampe, som vores kammerater kæmper i andre dele af Europa, men også en mulighed for at se ud over Europas grænser – der vil således også deltage gæster fra Fillipinerne.

Alt sammen er dette med til at opbygge en virkelig følelse af international solidaritet og en indsigt i hvordan kapitalismens mange ansigter er forbundet af den samme infernalske logik.

Denne logik forsøger lejren at gøre op med, den lokale lejrvaluta bliver vekslet til en solidarisk kurs, hvor der er taget hensyn til indtægter, leveomkostninger og rejseudgifter for hvert enkelt land.

Men lejren er ikke en flugt fra virkeligheden eller et forsøg på at skabe en socialistisk ø for en uge, det er et bevidst og aktivt oprør mod denne virkelighed, der giver sig udslag i forskellige initiativer, der vender de normale vaner og idéer på hovedet.

På lejren er en særlig plads for kvinder, der giver en aktiv mulighed for at træde ud af de forventninger, der hersker til kvinders opførsel og evner i vores samfund. Der er også en særlig plads for lesbiske, homo- bi- og transseksuelle, der åbner muligheden for at betragte køn, og normer med nye briller.

Ikke mindst er der baren, hvor det er muligt at møde fagforeningsaktive fra Spanien, antifacister fra Italien, økologer fra Grækenland, feminister fra Frankrig eller studenteraktivister fra England.

Vi håber for alle deltagende, at disse møder og samværdsformer ikke bliver en pause fra virkeligheden, men at de kan give en inspiration og kampglæde, som kan vende tilbage til kampene her i Danmark.

Og der er stadig pladser tilbage, så hvis du eller nogen du kender trænger til nyt revolutionært brændstof, så skriv fluks til sap@sap-fi.dk for information.

Tjek evt. den danske hjemmeside www.isul.org for praktiske informationer eller den internationale www.internationalcamp.org for info, billeder og tekster fra og om lejren.

SAP’s forretningsudvalg d. 13. juni 2008

Bliv medlem af SAP!

SAP er en revolutionær socialistisk organisation.

Vi arbejder som en del af Enhedslisten og SUF på at opbygge og styrke disse organisationer. Målet er at skabe et aktivt handlende parti og ditto ungdomsorganisation, der bidrager med handlingsforslag og politiske perspektiver til de aktuelle sociale mobiliseringer og ved en egentlig samfundsomvæltning.

SAP er også den danske afdeling af 4. Internationale, en global organisation for revolutionære socialister.

Læs mere på www.sap-fi.dk og www.socialistiskinformation.dk
Vær med i arbejdet – bliv medlem af SAP – kontakt os på: sap@sap-fi.dk

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com