Der er brug for mobilisering mod kvindevold i Danmark såvel som i resten af verden. Søndag den 25. november er der demonstrationer for samtykke, ”Let’s talk about Yes”, i fire danske byer.

af SAPs Forretningsudvalg

For alle kvinder i verden mellem 16 og 44 er kvindevold ligeså dødeligt som kræft og skaber dårligere helbred og flere varige mén end trafikuheld og malaria gør tilsammen. I Europa handler hver fjerde voldsanmeldelse om hustru- eller partnervold, og i Danmark estimerer Statens Institut for Folkesundhed, at 65.000 kvinder udsættes for vold i hjemmet hvert eneste år.

Dette er bare nogle få af de mange afskysvækkende statistikker om kvindevold Men om det handler om partnervold, seksuel vold eller chikane, trafficking, økonomisk vold, lemlæstelse af kønsorganer eller børneægteskaber, rammes kvinder overalt i verden hver eneste dag. Udfordringerne er uendelige, og fokus er stigende, men problemerne er stadig lige store.

Hvis vi skal kigge på en bevægelse, som har formået at mobilisere, at kræve konkrete forandringer, og at sørge for hele tiden at have en skarp kritik af både patriarkatet og kapitalismen, kan vi ikke undgå at se på Ni Una Menos. Bevægelsen har desværre aldrig rigtig slået rod uden for Latinamerika, men modellen må være en inspiration for os alle. En bevægelse som kan samle kvinder fra alle samfundslag, som kan mobilisere til reel aktivitet, og som fungerer internationalt.

 

Vi må organiserer os som kvinder – mod vold, mod udnyttelse og undertrykkelse – og vi må mobilisere vores søstre i alle lande. Ligesom vi naturligvis også må samle opbakning til disse krav i hele arbejderbevægelsen.

På søndag kl. 13.00 afholdes “LET’S TALK ABOUT YES – demo for samtykke” i både Aalborg, Århus, Odense og København. Kravet er en voldtægtslovgivning baseret på samtykke, og når kun omkring 10 procent af alle anmeldte voldtægter resulterer i en dom, er det også et nødvendigt krav. Men vi skal hele tiden være opmærksomme på, hvad det reelle krav må være: at kvindevold i alle sine former stopper. For selv hvis det lykkes bevægelsen at få indført samtykkebaseret lov, vil det ikke sætte en stopper for voldtægtskulturen.

Enkelte demonstrationer løser ikke problemerne alene, men det sætter kvindevold på dagsordenen!

Tid og sted for søndagens demonstrationer f.eks. her:   https://www.facebook.com/events/450128035511790/
SAP’s forretningsudvalg, den 24..november 2018

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com