Forsøget på et militærkup orkestreret af de tidligere allierede af regimet, Gülen Broderskabet, om natten den15. juli 2016, gav Erdogan muligheden for at lave et ”civilt kup-forsøg” for at smadre mulighederne for en opposition imod det diktatoriske regime. Arrestationerne sidste fredag d. 4. november 2016 af talspersoner, ledere og medlemmer af Peoples Democratic Party (HDP), et venstreorienteret parti fra den kurdiske bevægelse, er et afgørende skridt mod konstruktionen af dette islamistisk-nationalistiske diktatur.

af Sosyalist Demokrasi için Yeniyol

Vi har i denne uge valgt at udsende nedenstående udtalelse om situationen i Tyrkiet, som er udsendt af den tyrkiske sektion af Fjerde Internationale, Sosyalist Demokrasi için Yeniyol.

Vilkårligheden i den undtagelsestilstand der blev erklæret efter kupforsøget, gav ”The duce of Ankara” muligheden for at omstrukturere hele statsapparatet og det offentlige system. Så titusinder er blevet opsagt, fyret, og arresteret under anti-terror operationer. Mere end hundrede forskellige medier (aviser, TV, radio og blade) er blevet forbudt, og tusinder af foreninger, skoler, organisationer, universiteter og hospitaler er blevet lukket.

Udover potentielle støtter (og ikke-støtter) af Gülen Broderskabet, har disse ekstremt undertrykkende foranstaltninger også været målrettet aktivister og sympatisører med den kurdiske kamp og den yderste venstrefløj. Mere end ti tusind medlemmer af venstreorienterede fagforeninger er blevet suspenderet fra deres arbejde eller det offentlige system. Næsten alle kurdiske og tyrkiske venstreorienterede medier er blevet forbudt.

Undertrykkelsen af demokratiske kræfter har været særligt tiltagende i den sidste uge. Dem der kæmper imod prekære arbejdsforhold for akademikere og i ”Universiteter for Fred,” som deltog i underskriftsindsamling i protest mod krigen mod det kurdiske folk er blevet afskediget. De ledende skribenter og tegnere på den største venstreorienterede oppositionsavis ”Cumhuriyet,” er tilbageholdt efter ransagninger i deres hjem og borgmestrene i den største kurdiske by Diyarbakir er arresteret, og blevet beskyldt for at være medlemmer af ”terrororganisationen PKK”. Det samme er tilfældet for tyve andre byer i den kurdiske region, og nye pro-regerings administratorer er blevet udpeget som ledere af Diyarbakir.

Arrestationerne efter ransagningerne af HDP-lederskabets hjem – som ved valget den 7. juni 2015 fik 13,1 procent af stemmerne, en uventet succes der destabiliserede Erdogans parti, AKP – er et afgørende skridt i tilintetgørelsen af demokratiet. Denne uacceptable offensiv som nægter 6 millioner personer deres stemme, er konsekvensen af krigen ledt af den tyrkiske stat imod selvbestemmelse hos det kurdiske folk i Tyrkiet og Syrien.

Vi, revolutionære marxister i Tyrkiet, som ved de sidste to valg den 7. juni og 1. november 2015 har opfordret folk til at stemme på dette parti som giver håb for fred, retfærdighed og demokrati. Vi fordømmer stærkt fortrængningen af stemmer for millioner af kurdere, kvinder, arbejdere, unge, miljøforkæmpere, LGBT-aktivister, etniske- og religiøse minoriteter og demokrater.

Når vi står over for denne frygtelige storm, som allerede har svækket fundamentet for et almindeligt liv med solidaritet blandt det tyrkiske folk, er vores sidste forsvar den utrættelige kamp for fred, frihed, demokrati og sekularisme.

”Selv i tider hvor du er allermest pessimistisk, skal du ikke se til din tåspids, men ud i horisonten, der vil du helt sikkert se håb. Hvis ikke du kan se det, så kig igen – bliv ved med at kigge indtil håbet viser sig” sagde Selahattin Demirtas, med-formand i HDP og i dag fængslet af regimet.

Ja, indtil håbet viser sig…

Sosyalist Demokrasi için Yeniyol er den tyrkiske sektion af Fjerde Internationale

SAPs forretningsudvalg, den 4.november 2016

 

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com