content-picture.php

En appel fra russiske venstreorienterede organisationer til vores kammerater i hele verden.

af Den Russiske Socialistiske Bevægelse (RSD)

For to måneder siden, bad vi, repræsentanter for den russiske venstrefløj, om jeres solidaritet i lyset af den kommende bølge af politisk undertrykkelse i Rusland (se appel)

Desværre er denne opfordring endnu mere presserende end før. Det er ikke længere en overdrivelse at sammenligne de politiske retssager, der finder sted lige nu, med retsforfølgelsen af russiske populister i slutningen af det 19. århundrede. Antallet af mulige domfældelser som følge af de såkaldte "optøjer" den 6. maj 2012 er stille og roligt klatret over 20, og de fleste af de tilbageholdte har tilbragt mange måneder i fængsel, medens de afventer deres retssager.

Deres navne er Vladimir Akimenkov, Oleg Arkhipenkov, Andrei Barabanov, Fjodor Bakhov, Yaroslav Belousov, Alexandra Dukhainina, Stepan Zimin, Ilya Gushyn, Nikolai Kavkazskii, Alexander Kamesnskii, Leonid Koviazin, Mikhail Kosenko, Sergei Krivov, Konstantin Lebedev, Maksim Luzianin, Denis Lutskevich , Aleksei Polikhovich, Leonid Razvozhaev, og Artem Savelov.

Formålet for anklagemyndigheden er selvindlysende: at bryde viljen til politisk kamp hos dem, der er
utilfredse med det nuværende politiske regime og systematisk nedbryde den eksisterende politiske opposition – hvoraf en betydelig del befinder sig på den politiske venstrefløj. Efterforskningskomitéen – en struktur som alene står til regnskab overfor præsident Putin – har bygget sagen op som en omfattende sammensværgelse, der strækker sig fra tilfældige gade-demonstranter til etablerede politikere. Således samlede komitéen den 10. marts 2013 to retssager: Den om 6 maj "optøjerne" (med nitten fanger, to personer, som har rejseforbud, mens deres sager undersøges, og ti i skjul udenfor Rusland) og den "organisering af uroligheder" som vores kammerater Konstantin Lebedev, Leonid Razvozhaev, og Sergei Udaltsov er blevet anklaget for.

Listen over tilbageholdte fortsætter med at vokse. For nylig, den 7. februar, blev den 24-årige Ilya Gushchin anholdt og beskyldt for at bruge vold mod en politibetjent under 6 maj "optøjerne". Lidt tidligere, den 17. januar, tog Alexander Dolmatov sit eget liv, da han stod overfor lignende anklager og var i overhængende fare for udvisning fra Holland tilbage til Rusland,.

Den 9. februar skiftede Sergei Udaltsov status fra rejseforbud til husarrest. Det betyder, at hans kommunikationskanaler med omverdenen er blevet afskåret, og at selv den mindste overtrædelse vil sende ham i fængsel.

Desuden skaber det pres, som anklagemyndigheden og dommerne, styret af Kreml, fortsætter med at lægge på de tilbageholdte, yderligere risici for deres helbred og liv.

Således er synsevnen hos Vladimir Akimenkov, 25, blevet stadigt ringere siden hans arrestation den 10. juni, 2012. Akimenkov, en aktivist fra Venstrefronten, lider af en medfødt synsdefekt, som er blevet forværret i fængslerne og snart kan udvikle sig til et permanent tab af synet. Akimenkovs egen advokat, menneskerettighedsforkæmpere, samt over 3.000 underskrivere har anmodet myndighederne om at løslade ham. Imidlertid har anklagemyndigheden og domstolene fastholdt og udvidet Akimenkovs anholdelse indtil den 6 maj 2013.

En anden tiltalt, Michael Kosenko, 37, har, lidt af post-traumatisk stress-syndrom siden sin værnepligt. I stedet for at give ham adgang til medicin eller frigive ham, forbereder retten at sende ham til "tvangsbehandling" i et fængselshospital.

Leonid Razvozzhaev, 40, en koordinator for Venstrefronten, er blevet bortført fra ukrainsk jord af ukendte gerningsmænd og leveret til Moskva. Efter bortførelsen, viste en tilståelse sig at have været aftvunget Razvozzhaev under trussel om tortur og skade for hans familie. Da han først var kommet i i fængsel, trak han sine "tilståelser" tilbage, men hans ord bliver stadig brugt aktivt mod andre. I øjeblikket er Razvozzhaev blevet overført til den sibiriske by Irkutsk, hvor hans frihed til at kommunikere med pårørende og advokater er stærkt begrænset.

Retssagen vil sandsynligvis begynde for alvor i april. Anklageren vil hævde eksistensen af en massiv sammensværgelse mod staten, hvor tiltalte siges at have spillet forskellige roller. Vi er ikke i tvivl om, at denne retssag vil være partisk og uretfærdig. Trods modstand vil det sandsynlige udfald være, at snesevis af mennesker får ødelagt deres liv (anklageskrifterne forudser fængsel op til otte år), konspiratorisk hysteri i statsdrevne medier og carte blanche til ny undertrykkelse.

Jeres solidaritet er nu afgørende for os. På tærsklen til denne skammelige retssag den 28. februar – 3. marts, beder vi jer om at iscenesætte protester foran eventuelle konsulater for Den Russiske Føderation i jeres lande, at udbrede information om de politiske retssager og at opfordre jeres regering og relevante NGO’er til at handle, så vidt det er muligt.

Den russiske Socialistiske Bevægelse

Venstrefronten

Oversat fra International Viewpoint af Ebbe Rand Jørgensen

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com