Den grundlæggende årsag til volden er den israelske stats besættelse af Palæstina. Palæstinenserne har båret hovedbyrden af død og ødelæggelse i de sidste 75 år. Situationen i Gazastriben er særligt umenneskelig. Her har befolkningen været udsat for vedvarende ydmygelser, kollektive afstraffelser og vold fra den israelske stat

af Fjerde Internationales Forretningsudvalg

Appeller om “deeskalering” er meningsløse, ensidige fordømmelser af Hamas’ vold er hykleriske, så længe der ikke tages hånd om den grundlæggende årsag.

 

Den israelske stat, der styres af forskellige koalitioner, har udviklet en strategi, der gør Gazastriben til et udendørs fængsel og udsætter befolkningen for regelmæssige voldelige offensiver. Hamas’ offensiv har vist, at denne umenneskelige strategi er uholdbar. Men i stedet for at lede efter måder at afslutte volden og lidelserne på, skruer den israelske kolonistat, støttet af regeringer i hele Vesten, blot op for denne strategi og gør dermed mere blodsudgydelse og lidelse uundgåelig.

 

Vi hører allerede stemmer, der kræver en intensivering af undertrykkelsen af det palæstinensiske folk, med medlemmer af den israelske regering, der anvender folkedrabsretorik om at bekæmpe “umenneskelige dyr” og fuldstændig kyniske opfordringer til palæstinenserne om at forlade Gazastriben, hvis de vil redde sig selv fra israelske operationer. Det betyder en yderligere forværring af en situation, der skaber mange palæstinensiske såvel som israelske civile tab – tab, som vi beklager.

 

Vi fordømmer hykleriet hos dem, der opfører sig, som om volden kom ud af ingenting og ignorerer 75 års kolonial undertrykkelse af det palæstinensiske folk fra den israelske stats side. Intet kan retfærdiggøre angreb rettet mod civile, og denne standard bør opretholdes universelt i fordømmelsen af alle sådanne krigsforbrydelser. Vi nægter at tilslutte os koret af dem, der fordømmer vold, når den begås af palæstinensere, men ignorerer eller, som vestlige regeringer, aktivt støtter den i form af de fortsatte krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden, som begås af den israelske stat. Det såkaldte internationale samfund er dybt medskyldigt i at gøre volden uundgåelig og tilbyder ingen løsninger på dens årsag: den fortsatte besættelse af det palæstinensiske folk. Denne undertrykkelse, som udføres af en stat, der er militært langt overlegen, og som støttes af de mest magtfulde lande i verden, vil gøre fremtidige voldelige eksplosioner uundgåelige. Alle dem, der i årtier har støttet denne besættelse, er ansvarlige.

 

Vi deler ikke Hamas’ strategi og taktik, fordi denne vej ikke kan sætte en stopper for besættelsen, hvilket er den eneste måde at stoppe volden på. Ophævelsen af besættelsen er kun mulig gennem de palæstinensiske massers kollektive modstand, sammen med antikrigsaktivisterne i den israelske stat, og støttet af deres internationale allierede. Som Fjerde Internationale er vi stolte af at være blandt disse allierede.

 

Vi er med det palæstinensiske folk i deres fortsatte modstand mod israelsk kolonialisme og deres kamp for selvbestemmelse. Derfor opfordrer vi til en intensivering af støtten til BDS-kampagnen [Boycott, Divestment and Sanctions], til erklæringer og demonstrationer af solidaritet med det palæstinensiske folk.

 

Vores mål er en afslutning på den israelske kolonialisme og en stat med lige rettigheder for alle dens folk. På det umiddelbare plan kræver vi, at den israelske stats handlinger mod den palæstinensiske befolkning i Gaza, på Vestbredden og i Østjerusalem ophører, og at enhver form for relation til det koloniale israelske apartheid-regime ophører.

 

Fjerde Internationales Forretningsudvalg, den 10. oktober 2023

 

Ovenstående udtalelse blev udsendt i uge 41 i stedet for den sædvanlige ugekommentar fra Socialistisk arbejderpolitik (SAP)

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com