content-picture.php

Seks massegravpladser tilbage fra den palæstinensiske opstand fra 1936 og fra Nakba'en i 1948 er blevet opdaget i nærheden af kirkegården i Jaffa.

af al-Akhbar

Det reporterede al-Aqsa-stiftelsen for Kulturarvslegater i onsdags (30. maj, red.), da der blev afdækket i hundredevis af lig af palæstinensere, der var blevet dræbt af zionistiske styrker.

Under stiftelsens reparations- og vedligeholdelsesarbejde på Kazkhana-begravelsespladsen, opdagede vi massegravene…. der indeholdt hundreder af skeletter og andre menneskerester fra oprørere, martyrer og civile, som omkom under Nakba’en, siger Sheikh Mohammed Najem, leder af den Islamiske Bevægelse i Jaffa, i rapporten.

Stiftelsen har påvist, at fundene stammer tilbage fra ofre, der blev dræbt i 1948-krigen, enten ved bombardementer og granatangreb fra omkringliggende bebyggelsert eller fra snigskytter placeret omking byen, ifølge rapporten. Kazkhana-begavelspladsen har dermed afsløret det historiske faktum, som Israel har prøvet at skjule og udviske i mere end 65 år, om de massakrer, som de zionistiske bander forøvede under den palæstinensiske Nakba i 1948, konkluderer rapporten.

Disse massegrave har udryddet enhver tvivl om sandheden af de mundtlige historier, som er blevet indsamlet af historikere fra de mennesker, der gennemlevede Nakba’en i 1948 og dele af krigen, og som dokumenterede massakren i Jaffa og dens forstæder, tilføjer rapporten.

I nogle af de optegnede historier dokumenterer øjnevidner dynger af lig spredt rundt i alle nabolag i Jaffa, hvor de blev begravet i massegrave som følge af tidens voldelige forhold.

Rapporten gengiver en øjenvidneberetning, der forklarer, hvordan beboerne i Jaffa blev tvunget til at flytte lig til begravelsespladsen og begrave dem i massegrave, da byen var under kraftig bombardement af de zionistiske styrker.

Stiftelsen vil fortsætte med at udføre forskning og lave videnskabelige undersøgelser af fundene… for at bringe det budskab til hele verden, at Israel er grundlagt på det palæstinensiske folks kranier, siger Abed al-Majid Ighbariya, leder af Stiftelsens arkiver over helige steder.

Nakba’en eller "katastrofen" refererer til den zionistiske ekpropriation og massefordrivelse af palæstinensere fra deres hjemland.

Bragt i den engelsksprogede libanesiske webavis alakhbar torsdag den 30. maj 2013. Oversat af Martin Mørch. 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com