65 procent af alle kvinder på verdensplan kan se frem til et liv uden seksuel eller fysisk vold. De resterende 35 procent kan ikke. I et land som Danmark udsættes op mod 10.000 unge kvinder mellem 16 og 24 år hvert år for vold fra en partner. Ca. hvert andet kvindemord er begået af kvindens partner.

af SAPs Forretningsudvalg

Derfor er der lørdag den 25. november, den internationale dag mod vold mod kvinder, demonstrationer under parolerne:

 

  • Ikke én kvinde mere, der bliver dræbt!
  • Ikke én kvinde mere, der er bange for at gå alene hjem!
  • Ikke én kvinde mere, der bliver afvist på et krisecenter!
  • Ikke én kvinde mere, der ikke kan betale huslejen!
  • Ikke én kvinde mere, der bliver voldtaget!
  • Ikke én kvinde mere, der mister retten til at bestemme over sin krop!

 

Det kan ikke længere accepteres, at kvindemord omtales som familietragedier. Det kan ikke længere accepteres, at nogen skal være økonomisk afhængige af eller tvinges til at bo hos en potentielt voldelig familie eller partner.

 

Derfor skal alle fattiggørende reformer trækkes tilbage, og unge skal have bedre muligheder for at flytte væk fra deres familie. Alle kvinder med behov for det har krav på en plads på et krisecenter til dem og deres børn. Der skal i det hele taget gives flere midler til tilbud, der sikrer støtte, bolig og exit-programmer til alle, uanset alder og etnicitet, der er udsat for undertrykkelse og voldstrusler.

 

I Enhedslisten arbejder vi for sådanne krav på landsplan, men også i kommunerne. (Endnu en grund til at huske at sætte kryds ved Ø ved valgene tirsdag!)

 

Kvindebevægelsen “Ni una menos” (Ikke én kvinde færre) er allerede etableret i Latinamerika, Italien og andre lande, men nu starter den op i Danmark. Vold mod kvinder er ikke et u-landsfænomen: Det er et hyppigt forekommende fænomen i alle lande.

 

Derfor er der demonstrationer d. 25. november – både i København, Ålborg og Århus.

 

Hvad kan du gøre?

 

Find facebooksiden ”IKKE ÉN MERE” og inviter alle dine facebook-venner

 

Del begivenheden for demonstrationen (Kbh.:  https://www.facebook.com/events/1754406084855775/, Århus: https://www.facebook.com/events/548014582226494/)

 

Hiv dine kollegaer/klassekammerater med til demo den 25!

 

SAP’s forretningsudvalg, den 20. november 2017

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com