Ruslands ubegrundede og grusomme invasion af Ukraine, igangsat af Putin den 24. februar 2022, og den fremprovokerede krig har allerede ført til over 100.000 dødsfald på hver side, herunder over 50.000 civile dødsfald i Ukraine.

af Fjerde Internationales Forretningsudvalg

Det har ført til ufattelige lidelser blandt dem i Ukraine og Rusland, som har mistet familiemedlemmer og venner gennem krigsforbrydelser, voldtægter, kidnapning af børn og stadige russiske bombninger af civile mål.

 

Internationalisters første pligt er at støtte og vise solidaritet med det ukrainske folks modstand både i deres direkte kamp mod denne blodige invasion og i den selvorganisering i samfundet, der hjælper befolkningen med at overleve, samt at give særlig støtte til dem, der baner vejen til en mere retfærdig fremtid ved at forsvare antikapitalistisk politik, feminister og lgbt-netværk.

 

Millioner af ukrainere har måttet flygte fra landet og måttet skille familier og sociale netværk ad. De er nu flygtninge, og det betyder i nogle lande, at de ikke har permanent opholdsstatus, bolig, arbejde eller indtægt. Det lægger en tung byrde på nabolandene, hvor befolkningen også har gang i at yde materiel støtte.

 

I Rusland og Hviderusland bliver folk, der modsætter sig Putins imperialistiske krig dømt kriminelle. Desertører fra militæret og de, der åbent protesterer mod krigen, bliver groft undertrykt i Rusland. Folk i hundredtusindvis har været tvunget til at flygte fra Rusland og ofte uden flygtningestatus. Her rammes de også af de sanktioner, der rettet mod tilhængerne af det russiske regime. Disse folk fortjener også vores solidaritet.

 

Vestlige regeringer har udnyttet krigen til både at forklare den stigende inflation, der rammer den arbejdende befolkning hårdt, og til at øge militærbudgetter, udvide Nato og forstærke den militaristiske retorik. Vi modsætter os både disse tiltag til at lade arbejderbefolkningen betale for kapitalisternes krise og for at udnytte det ukrainske folks lidelser til at retfærdiggøre øgede militærbudgetter.

 

Den eneste varige løsning på denne krig kan ske ved

 

–       Stop af al bombning af civile mål og energiforsyning.

–       Tilbagetrækning af alle russiske tropper. Alle forhandlinger skal ske i fuld offentlighed overfor det ukrainske folk.

–       Det ukrainske folks ret til at bestemme over egen fremtid i egen interesse og med respekt for mindretalsrettigheder.

–       Deres ret til at selvbestemmelse uafhængigt af oligarkernes interesser eller det nuværende neoliberalistiske kapitalistiske regime, uden betingelser fra IMF eller EU og med sletning af deres gæld.

–       Ret for flygtninge og udviste til at komme sikkert tilbage og med alle rettigheder.

–       Stop for undertrykkelse af russiske krigsmodstandere, og hvis nødvendigt skal de bydes velkommen i lande, de ønsker at tage til.

–       Demontering af alle militære alliancer – NATO, CSTO, AUKUS

 

Vi fortsætter også vores kamp for global nedrustning – især af atomvåben og kemiske våben.

 

Udtalelelsen blev vevdtaget af Fjerde Internationales Forretningsudvalg den 20. februar 2023.

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com