SI 251 er udkommet og på vej til abonnenterne. Det bliver det sidste nummer af det trykte magasin Socialistisk Information. Redaktionen vil fremover lægge sine kræfter i samarbejdet om Solidaritet - uafhængigt socialistisk magasin. SI vil dog fortsat eksistere som en hjemmeside med artikler, reportager og kommentarer fra ind- og udland. Vi fortsætter også med at udsende et nyhedsbrev med links til de seneste historier.

af Redaktionen

Det er med vemod, at redaktionen af det trykte SI takker af efter 251 numre, men også med store forventninger til fremtiden. I marts måned kommer det første nummer af Solidaritet.

Navnet Solidaritet har dybe rødder på den danske venstrefløj – og dermed knytter vi an til en stærk politisk tradition. Men samtidig er intentionen at skabe et nyt og stærkt medie, et magasin, som vil udfylde et stort behov blandt aktive socialister i dagens Danmark.

Vi har sammen med en række aktive socialister gennem det seneste års tid diskuteret og forberedt det nye magasin. De flere kræfter og den større bredde skulle gerne resultere i et magasin, der er endnu bedre end det SI, vi har kendt. Men også med nogle af de samme kvaliteter.

SI 251, som altså bliver det sidste nummer af Socialistisk Information, sætter denne gang fokus på klimaforandringerne og kampen for klimaet. Anledning er det seneste klimatopmøde og rapporten fra FN’s klimapanel. Rapporten er en stærk advarsel og kalder på et antikapitalistisk alternativ. Der skal diskuteres løsninger: Klimaforskeren og aktivisten James Hansen foreslår en CO2-afgift, som ikke går til staten, men direkte til borgerne, men der er også kritik af hans forslag.

Vi går også tilbage i historien: Nye dokumenter, fundet i forbindelse med en ny bog om den spanske borgerkrig, afdækker hidtil ukendte detaljer fra en dansk Spaniens-frivilligs oplevelser i stalinisternes fængsler.

Kampen mod IS i Syrien og Irak, og hvordan vi støtter kurdernes kamp, er et andet emne i bladet. Andre historier handler om politiske forsvindinger i Mexico, statsterror mod aktivister i Pakistan, Putins brug af konspirationsteorier og meget andet.

Endelig har bladet har endelig en række ekstra sider med dokumenter, vedtaget på det seneste landsmøde i Socialistisk Arbejderpolitik (SAP).

Læs mere om Solidaritet – uafhængigt socialistisk magasin: www.solidaritet.dk

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com