11. marts ramte et ubeskriveligt jordskælv store dele af det østlige Japan. Det forårsagede en tsunami, som senere smadrede adskillige byer langs kysten. 17. marts var antallet af døde og savnede oppe på 20.000 og tallet stiger hver dag.

af Japan Revolutionary Communist League (JRCL) og National Council of Internationalist Workers (NCIW)

På atomkrafværket Fukushima No. 1, ejet af Tokyo Electric Power Co. (TEPCO), og symbol på Japans status som "en kæmpe atomkraftnation" er alle atomreaktorer fra nr. et til seks beskadiget af naturkatastroferne. Samtlige reaktorer er løbet mere eller mindre ud af kontrol. Det har fået forfærdelige følgevirkninger såsom gasexplosioner, brænde i boligområder, reaktornedsmeltninger og ikke mindst radioaktive udslip. Truslen om et nyt Tjernobyl bliver mere og mere virkelig. Befolkningen inden for 30 km. Radius af kraftværket er allerede evakueret, og der er nu over 500.000 evakuerede som har mistet deres hjem og/eller deres nærmeste familie. Disse evakuerede mangler tag over hovedet og basale fornødenheder på grund af den tredobbelte katastrofe: jordskælv, tsunami og atomkraft-ødelæggelse. Der er en faretruende mangel på brændstof, mad, tøj og medicin i de evakueredes lejre, som ligger i nådesløst kolde områder.

I dette rige og udviklede kapitalistiske land Japan har der været stigende arbejdsløshed og jobusikkerhed, en stigende ulighed mellem rig og fattig, opløsning af landbrugs- og fiskerisamfund, og undergravning af sociale sikkerhedsnet som følge af neoliberale politikker. De samfundsklasser, der har været mest ramt af denne økonomisk-sociale udvikling er også dem, der lider hårdest under den nuværende katastrofe.

Jordskælvs- og tsunamiødelæggelserne tilsammen med atomudslippet vil forværre den strukturelle krise i japansk kapitalisme, og det herskende kapitalist-regime og dets støttespillere vil nødvendigvis forsøge at udvide og forstærke deres sociale, økonomiske og politisk angreb på befolkningen og de arbejdende klasser, der i forvejen lider under den nuværende situation.

I de jordskælvs- og tsunamiramte områder Miyagi og Fukushima præfekterne, er vores kammerater og fagbevægelsesvenner allerede begyndt at opbygge hjælpen til de, der kæmper for deres liv og sociale rettigheder. Den mest påtrængende opgave er at skaffe mad, brændstof og husly, samt jobs til de, der har mistet deres arbejdspladser. Vores kammerater og kolleger knokler for at udvikle og udvide folkelige og autonome initiativer blandt de arbejdende klasser og lokalbefolkningen.

Vi appelerer til vores internationale kammerater og venner om at bidrage med økonomisk solidaritet til Miyagi og Fukushima-kammeraternes arbejde.

Den forfærdelige katastrofe på Fukushima-kraftværket har gjort det ulideligt klart, at atomenergi gør ubodelig skade på miljøet, ødelægger landbrug og fiskeri og accelererer fødevarekrisen – og derved bringer menneskehedens overlevelse på denne jord i fare.

Den kapitalistiske propaganda om, at "atomkraft er en effektiv og ren energi-kilde" er blevet endegyldigt afsløret som den løgn, den er. Den japanske regering og TEPCO skjuler sandheden om Fukushima-katastrofen og forværrer dermed atomkrisen yderligere.

Vi beder jer om at intensivere jeres globale kampagner imod atomkraft, og jeres anti-atomkraft aktioner vil give de japanske ofre fornyet kraft og optimisme.

Vi takker for jeres opbakning til og solidaritet med os.

 

 

Internationale donationer bliver indsamlet via Europe solidaire sans frontières (ESSF), Europe in Solidarity Without Borders :

Cheques
cheques to ESSF in euros only to be sent to:
ESSF
2, rue Richard-Lenoir
93100 Montreuil
France

Bank Account:
Crédit lyonnais
Agence de la Croix-de-Chavaux (00525)
10 boulevard Chanzy
93100 Montreuil
France
ESSF, account number 445757C

International bank account details :
IBAN : FR85 3000 2005 2500 0044 5757 C12
BIC / SWIFT : CRLYFRPP
Account holder : ESSF

——————————————————————————–

Japan Revolutionary Communist League (JRCL):
Shinjidaisha, Hatsudai 1-50-4-103, Shibuya Ward, Tokyo
Mail: mail jrcl.net

National Council of Internationalist Workers (NCIW):
Rodoshanochikarasha, Endo Bld. 3F-B, Asakusa 1-18-3, Taito Ward, Tokyo
Mail: sinter leo.interq.or.jp

JRCL/NCIW fælles ugeavis: Kakehashi (Bridge)

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com