content-picture.php

30 aktivister fra Parti Sosialis Malaysia (PSM) – herunder to mindreårige samt et medlem af parlamentet – er anholdt og anklaget under den absurde paragraf 122 om "krigshandlinger mod kongen og forsøg på at genoplive den kommunistiske ideologi".

af Malaysias Socialistiske Parti

Vi har modtaget en haste-appel om solidaritet med Malaysias Socialistiske Parti (PSM) efter anholdelsen 30 af deres medlemmer – herunder parlamentsmedlem Jeyakumar Devaraj og adskillige andre ledende medlemmer. De blev arresteret, mens de var i gang med en fredelig, landsdækkende bustur under en parole, der opfordrede den siddende Barisan Nasional-regering (der har regeret siden uafhængigheden) til at træde tilbage. Spred budskabet og send jeres solidaritetshilsner til International Bureau PSM: int.psm@gmail.com and arul.psm@gmail.com

Gruppen blev anholdt den 25. juni ved Kepala Batas, Penang, mens de uddelte flyers med budskaber fra den landsdækkende kampagne ’Det er nok, Det er tid til tilbagetrækning’. Anklagen om, at PSM forsøger at genoplive kommunismen (en forbrydelse i Malaysia) er baseret på T-shirts med venstrefløjsledere, som blev fundet i PSM-aktivisternes bus.

Historien spredte sig hurtigt via de lokale mainstreammedier, som forsøgte at piske en moralsk panik op om en påstået fjende – en taktik, som også tidligere er blevet brugt flittigt i kampagner mod venstrefløjsaktivister. Blandt de arresterede er PSM’s næstformand M.Saraswathy og PSM’s parlamentsmedlem Dr. Jeyakumar Devaraj.

Følgende PSM-aktivister er anholdt:
Syv, som tilbageholdes i Penang Politis hovedkvarter:
1. Dr, Jeyakumar – PSM’s eneste Parlamentsmedlem
2. Choo Chon Kai – PSM’s internationale koordinator
3. Selvam (buschaufføren)
4. Letchumanan – afdelingssekretær i Sg. Siput
5. M.Sarasvathy – PSM’s næstformand
6. Chong Moi
7. Soh Sook Hwa – Medlem af PSM’s Centralkomité

De resterende bliver tilbageholdt på Kepala Batas detentionscenter:
8. M.Sukumaran – Medlem af PSM’s Centralkomité
9. Kamaladevi
10. Indra
11. Saroja
12. Velayutham
13. Santhana
14. Ravindran – leder af PSM ungdom
15. RaveenVeerasenan
16. Thivya Kumar
17. Packialechumy
18. Jody
19. Wong Mei Yong
20. Nalaiyani
21. Deepa
22. Remy – formand for Tanjung Malim-afdelingen
23. Saratbabu – leder af PSM ungdom
24. Gana – formand for Buntong-afdelingen
25. Sivoosamy – afdelingssekretær i Bercham
26. Shanmugam
27. Subramaniam
28. Arokiammangalam
29. Murugan
30. Tanushia
31. Kavitha

PSM fordømmer regeringens anklager. Aktivisterne, som skulle have været løsladt betingelsesløst, er foreløbig tilbageholdt i syv dage under Straffelovens paragraf 122. Politiets og regeringens anklager er grundløse, absurde og politisk motiverede. PSM forlanger, at regeringen stopper vanviddet, løslader fangerne og undskylder overfor PSM.

PSM finder det latterligt, at regeringen forsøger at koble PSM til det malaysiske Kommunistparti (MCP) på basis af nogle T-shirts med kommunistiske lederfigurer. Det er T-shirts som bliver solgt åbent overalt i landet uden problemer. Desuden oppebærer den malaysiske regering diplomatiske forbindelser med Kommunistpartierne i Kina, Cuba, Vietnam og adskillige andre lande.

Desuden skal det slås fast, at den malaysiske regering har underskrevet en fredsaftale med MCP i 1989. At hive en kommunistisk bøhmand frem i postkoldkrigsæraen er en desperat handling fra UMNO-BN-regimet, som forsøger at klynge sig til magten ved at indgyde frygt i befolkningen – en frygt som skal legitimere brugen af den drakoniske Internation Security lov.

PSM er et indregistreret parti, som foretager lovlige og åbne aktiviteter og er et velkendt og folkeligt parti. PSM har altid anerkendt bidragene fra venstrefløjspartier som PKMM, API, AWAS og MCP (PKM) i kampen for uafhængighed. Men denne anerkendelse er ikke det samme som at PSM forsøger at genoplive MCP.
De UMNO-BN kontrollerede medier har kørt skræmmekampagnen op for at afholde folk fra at deltage I Bersih 2.0 demonstrationen den 9. juli. PSM støtter denne demonstration, som modsat politiets beskyldninger ikke er knyttet til PSM’s igangværende kampagne.

PSM er klar over, at aktionen mod PSM er en systematisk planlagt aktion fra politiets side for at skabe en påstået fjende, der kan legitimere en ’undtagelsestilstands’-atmosfære, som giver regeringen mulighed for at bruge ISA såvel som at slå hårdt ned på Bersih 2.0 demonstrationen, der lige nu ser ud til at kunne samle massiv støtte fra befolkningen.

Men denne politiaktion mod PSM vil ikke stoppe os i vores fortsatte kamp folkets og arbejdernes rettigheder. Vi beder om lokal og international solidaritet i denne situation. PSM er lige nu den eneste socialistiske massebevægelse i Malaysia og vi vil fortsætte denne store kamp.
Længe leve socialismen!
Længe leve PSM!
Udsendt af S. Arutchelvan
Generalsekretær i PSM
http://parti-sosialis.org
________________________________________

Hvad kan du gøre?

Man kan skrive protestbreve til regeringen og politiet og udtrykke sin stærke fordømmelse af anholdelserne og angrebet på PSM. Forlang, at den malaysiske regering løslader alle aktivister i tråd med respekten for ytringsfriheden, som er fastslået i den føderale grundlovs § 10. Bed regeringen om at stoppe angrebene på PSM og trække de absurde anklager mod partiet tilbage.

Eksempel på brev
[Organisationens brevhoved]
[Dato]
1. Sir Mohd Najib bin Tun Abdul Razak,
Prime Minister of Malaysia,
Prime Minister’s Office,
Main Block, Perdana Putra Building,
Federal Government Administrative Centre,
62502 Putrajaya , MALAYSIA
Tel: 603-8888 8000
Fax: 603-8888 3444
E-Mail: ppm@pmo.gov.my

Dear Sir,

Re: Release all those detained and stop on- going crackdown on Malaysian socialists

We are writing to you, to express our outrage and our strongest condemnation over your government’s on-going crackdown and the arrest of the 30 PSM Activists.

We are appalled by your government and the police’s latest actions and view this as an attempt by your government to intimidate Malaysian citizens from exercising their civil and political rights
We further demand that your government stops the assault on freedom of expression and release all the 30 PSM Activists immediately.

Yours sincerely,
[Name]

Cc To:
1. Inspector-General of Police
Tan Sri Ismail Omar,
Ibu Pejabat Polis Diraja Malaysia,
50560 Bukit Aman,
Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel: +603 2262 6015
Fax: +603 2272 5613

2. Tan Sri Hasmy Agam,
Chairman,
Malaysian Human Rights Commission,
Level 11, Menara TH Perdana,
Jalan Sultan Ismail,
50250 Kuala Lumpur.
Tel: 03 26125600
Fax: 03 26125620

3. Mr. Frank La Rue
Special Rapporteur on the promotion and protection of the right to freedom of opinion and expression
Palais des Nations
CH-1211 Geneva 10
Switzerland
Fax: +41 22 917 9006
Email: freedex@ohchr.org

4. Ms. Margaret Sekaggya,
Special Rapporteur on the situation on human rights defenders,
Office of the United Nations High Commissioner for Human Rights (OHCHR)
Email: defenders@ohchr.org, urgent-action@ohchr.org

5. Christine Chung,
Human Rights Officer,
Office of the High Commissioner of Human Rights,
Asia Pacific Section, Asia Pacific and Middle East Branch,
Field Operation & Technical Cooperation,
OHCHR- Palais Wilson,
United Nationas Office at Geneva,
CH-1211 Geneva 10,
Switzerland.
Tel: +41 (0) 229289673
Fax: +41 (0) 22928 9018
Email: cchung@ohchr.org

Yderligere oplysninger:
Website: www.parti-sosialis.org
Facebook: Parti Sosialis Malaysia
Twitter: @partisosialis or #udahlah

News websites:
www.malaysiakini.com
www.freemalaysiatoday
www.themalaysianinsider

 

 

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com